2011-10-12

Four muffins / Keturi keksiukai

Chamomile tea with a teaspoon of honey is one of my favorite teas, so when I found a very simple recipe for chamomile & honey almond meal muffins, no wonder I baked them.
I halved the recipe, but in the process of making I forgot about it and added two eggs instead of one. A mistake, that can not be called a mistake, when the end result was delicious. 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ramunėlių arbata su šaukšteliu medaus yra viena mano mėgstamiausių, tad nenuostabu, kad išsikepiau super paprastai nepaprastų midolų miltų keksiukų su ramunėlėmis ir medumi.
Kepiau tik iš pusės produktų, bet eigoje tą pamiršau ir įmušiau du kiaušinius vietoj vieno. Klaida, kurią sunku pavadinti klaida, nes galutinis rezultatas buvo skanus.




Chamomile & Honey Almond Meal Muffins / Migdolų miltų keksiukai
su ramunėlėmis ir medumi

250 ml almond meal / 250 ml migdolų miltų
3 bags organic chamomile tea / 3 pakeliai ekologiškos ramunėlių arbatos
1/4 tsp salt / 1/4 arb. š. druskos
1/4 tsp baking soda / 1/4 arb. š. sodos
2 eggs / 2 kiaušiniai
2 tbs honey / 2 valg. š. medaus
2 tbs canola oil / 2 valg. š. rapsų aliejaus




Preheat oven to 180 C temperature. Put all dry ingredients into a bowl and mix well. In another bowl slightly whisk all wet ingredients. Add dry ingredients to wet ones and stir well. Distribute into muffin cups (I got 4 muffins) and bake in a lower part of the oven for 25 minutes.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Orkaitę įkaitinkite iki 180 C temperatūros. Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus. Kitame dubenyje lengvai išplakite visus šlapius produktus. Ant šlapių produktų supilkite sausus ir viską gerai išmaišykite. Tešlą išdalinkit į keksiukų formeles (man išėjo 4 keksiukai) ir kepkite apatinėje orkaitės dalyje apie 25 minutes.





4 comments:

  1. Ar ramunėlių aromatas keksiukuose jaučiasi? Aš esu kepusi su Earl Grey arbata išmirkyta karštame piene, tai aromatas tikrai jautėsi, toks švelnus lyg rūkelis :)

    ReplyDelete
  2. Jaučiasi ir gan stiprus. Migdolų miltu skonis per ramunėles beveik dingsta.

    ReplyDelete
  3. kaip skaniai atrodo! labai vilioja isbandyti del migdolu, dievinu juos, siandien kepsiu tartaletes su migdolu miltais

    ReplyDelete
  4. Neringa, tai tau turėtų patikti švediški marcipaniniai krepšeliai mazarin
    http://villa-alps.blogspot.com/2011/04/swedish-bakewells-svediski.html

    ReplyDelete