2011-09-21

Tea poached fruit dessert / Arbatoje apvirtų vaisių desertas

Recently I'm into food cooking with tea. A new obsession...?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pastaruoju metu kažkaip patraukė prie maisto gaminimo su arbata sudėtyje. Nauja manija...?




Tea poached pears with cherries / Arbatoje apvirtos kriaušės su vyšniomis

4 firm pears / 4 kietos kriaušės
20 frozen pitted cherries / 20 šaldytų vyšnių be kauliukų
600 ml water / 600 ml vandens
60 ml caster sugar / 60 ml smulkaus cukraus
1 tbsp honey / 1 valg. š. medaus
1 tbsp redcurrant jelly / 1 valg. š. raudonųjų serbentų drebučių
2 red berries flavoured tea bags / 2 pakeliai raudonųjų uogų skonio arbatos




Peal, halve lengthways and core pears. Place sugar, honey, redcurrant jelly and tea bags in a large saucepan. Add water and bring to the boil over medium heat, stirring to dissolve the sugar. Add pears, cover and simmer for 12-15 minutes, until pears are just tender. Remove from heat. Remove tea bags. Stir in cherries. Leave to stand for 15 minutes, for flavours to infuse.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nulupkite kriaušes, perpjaukite jas per pusę išilgai ir išvalykite sėklalizdžius. Į plačiadugnį puodą suberkite cukrų, supilkite medų, sudėkite serbentų drebučius ir arbatos pakelius. Užpilkite vandeniu ir užvirinkite ant vidutinės ugnies, maišydami kol ištirps cukrus. Sudėkite kriaušes, uždenkite dangčiu ir virinkite 12-15 minučių, kol kriaušės vos vos suminkštės. Nuimkite nuo ugnies ir išimkite arbatos pakelius. Suberkite vyšnias ir palikite 15-ai minučių, kad susigertų skoniai.

Recipe adopted from Australian Good Food magazine, October 2011 issue. / Receptas adaptuotas iš Australian Good Food žurnalo, 2011 m. spalio mėnesio numerio.

3 comments:

  1. I recently came across your post and read it. After reading it I felt I should admire your hard work so just wanna say very well written. Good on you.

    ReplyDelete