2011-09-19

A new twist on an old recipe / Senas receptas naujai

I bake tarts for dinner pretty often. My old recipe for tart shell and a new filling then and then makes family happy with the dinner table. Today I took a risk and made a new twist while making a double size tart. What's new? Part of the regular (plain) flour is substituted by plain wholemeal flour. Buttermilk in, milk and cheese out. Yummy!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tartas vakarienei kepu gan dažnai. Metų patikrintas tartos krepšelio receptas ir laiks nuo laiko naujas įdaras kaskart nudžiugina šeimyną prie vakarienės stalo. Šiandien bedarydama dvigubą nei įprastai tartą surizikavau atnaujinti savo senutį receptą. Kas naujo? Dalis aukščiausios rūšies kvietinių miltų pakeista nesijotais kvietiniais miltais, vietoj pieno įpyliau riebaus kefyro ir visiškai atsisakiau sūrio. Buvo skanu!




Leek and buttermilk tart / Porų ir kefyro tarta

Tart shell / Tartos krepšelis
400 ml regular (plain) flour / 400 ml kvietinių miltų
100 ml plain wholemeal flour / 100 ml nesijotų kvietinių miltų
250 g butter / 250 g sviesto
60 ml cold water / 60 ml šalto vandens

Filling / Įdaras
400 ml buttermilk / 400 ml kefyro
6 large eggs / 6 dideli kiaušiniai
2 leek trims / 2 porai (be tamsiai žalios dalies)
2-3 tomatoes (optional) / 2-3 pomidorai (pasirinktinai)
1 tbs salt / 1 valg. š. druskos
pepper, dried parsley and dill to taste / pipirai, džiovintos petražolės
ir krapai pagal skonį




Cut the cold butter into small cubes and put into a kitchen machine. Add the flour and the water. Process until dough comes together into a ball. With your fingertips form a tart shell in a baking tray (mine is 29 x 23 cm) lined with baking paper. Refrigerate while preparing the filling.
Preheat oven to 200 C temperature. Slice the leeks and the tomatoes. Beat the eggs and the buttermilk. Add salt, pepper and  herbs. Distribute the vegetables in the tart shell. Pour over buttermilk mixture. Bake for 50-60 minutes in the lower part of the oven. Let the tart to cool down a bit. Serve with fresh salad.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šaltą sviestą supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į virtuvinį kombainą. Suberkite miltus ir supilkite vandenį. Kombainu minkykite tol, kol tešla virs vientisu kamuoliuku.Pirštų galiukais kepimo popieriumi išklotoje kepimo formoje (manoji 29 x 23 cm) suformuokite tešlos krepšelį. Kol gaminsite įdarą , kepimo formą su tešla laikykite šaldytuve. 
Orkaitę įkaitinkite iki 200 C temperatūros. Plonai supjaustykite porus ir pomidorus. Suplakite kiaušinius ir kefyrą. Pagardinkite druska, pipirais ir žolelėmis. Daržoves tolygiai paskirstykite tešlos krepšelyje. Užpilkite kefyro plakinį. Kepkite 50-60 minučių apatinėje orkaitės dalyje. Leiskite tartai šiek tiek atvėsti. Valgykite su  šviežiomis salotomis.



4 comments:

  1. Kaip pasiilgau tokio maisto... kokio paprasto sedevro!!

    ReplyDelete
  2. man tai kepti porai kazkas TOOOOKIO!!! jauciu istirpo akimirksniu ;)

    ReplyDelete
  3. tik va mane pataisė Facebook'e, kad buttermilk, tai šiaip jau pasukos. Australijoj buttemilk man grynai kefyro skonio, tad ir rašiau kefyras. Manau, kad su abiem būtų skanu ;)

    ReplyDelete