2011-07-28

Italian lunch / Itališki pietūs

Recently I've been to a deli market, where I've bought one package of bambini bocconcini, one package of lumaconi pasta and several packages of  cherry and kumato tomatoes. The outcome was an Italian lunch with  insalata caprese (Caprese Salad) and tomato salad stuffed pasta shells on the menu.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Neseniai lankiausi delikatesiniame turgelyje, kur įsigyjau pakuotę mažų bocconcini sūrio rutuliukų, pakuotę lumaconi makaronų ir keletą dėžučių vyšninių ir kumato pomidoriukų. Iš viso šito išėjo puikūs itališki pietūs.




Caprese Salad / Kaprio salotos
adopted from the book Cook Italian. Classic Italian Recipes with Leggo\s Tomato Paste / adaptuota iš knygos Cook Italian.  Classic Italian Recipes with Leggo\s Tomato Paste

300 g cherry and kumato tomatoes / 300 g vyšninių ir kumato pomidoriukų
10 bambini bocconcini / 10 mažų bocconcini sūrio rutuliukų
100 ml extra virgin olive oil / 100 ml ypač gryno alyvuogių aliejaus
2 tbs tomato paste / 2 valg. š. pomidorų pastos
pinch or two of sugar / vienas kitas žiupsnis cukraus
50-60 ml white wine vinegar / 50-60 ml baltojo vyno acto
 basil leaves / baziliko lapeliai




Arrange tomatoes and drained bocconcini on a plate. In a small bowl whisk together all other ingredients, reserving basil leaves for garnishing. Drizzle dressing over the salad and top with basil leaves. 
For a variaty, use other sorts of baby tomatoes. Halve bigger ones. As well bocconcinni can be substituted by buffalo mozzarella, teared into smaller pieces.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lėkštėje sudeliokite pomidoriukus ir sūrio rutuliukus. Mažame dubenėlyje suplakite likusius produktus, išskyrus baziliko lapelius. Apšlakstykite salotas padažu ir papuoškite baziliko lapais.
Įvairumo dėlei naudokite ir kitas mažųjų pamidoriukų rūšis. Didesnius perpjaukite per pusę. Mažus bocconcini sūrio rutuliukus galite pakeisti smulkintu/plėšytu mocarelos sūriu.




For the stuffed pasta I have no recipe. Just quarter some tomatoes, some bocconcini balls, add some finely chopped shallot, sprinkle with salt and pepper and drizzle some extra virgin olive oil. Then taste, taste, taste. And adjust the seasoning, if needed. Cook pasta according to the package instructions. I made my pasta shells al dente, stuffed with the salad (count 2-3 teaspoons per shell), drizzled some more olive oil and topped with basil leaves.

Buon appetito!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Recepto kimštoms kriauklelėms kaip ir nėra. Paprasčiausiai supjaustykite ketvirčiais pomidoriukus ir sūrio rutuliukus, pridėkite smulkiai pjaustyto askaloninio česnako (šaloto), pagardinkite druska ir pipirais, apšlakstykite ypač tyru alyvuogių aliejumi. Tada ragaukite, ragaukite, ragaukite. Jei reikia, subalansuokite prieskonius. Makaronus išvirkite pagal pakuotės nurodymus. Savuosius gaminau al dente. Kriaukleles prikimškite pomidorų salotų (reikės 2-3 arb.š. salotų kriauklelei), apšlakstykite dar šiek tiek alyvuogių aliejaus ir papuoškite bazilikų lapeliais.

Buon appetito!

6 comments:

  1. Atrodo skaniai. Tiek salotos, tiek kriauklytės :)
    Šiaip aš tikrai nesu didžiausia salotų mėgėja, bet man regis, kad šitas su didžiausiu pasimėgavimu kapočiau ir dar norėčiau :) Na, nebent tas sūris ne toks skanus, kaip kad atrodo, bet abejoju :)

    ReplyDelete
  2. Tai čia reik suprast, kad pastą su actu ir cukrum sumaišyti ir bus padažas, jo?

    Tas sūris nerealiai atrodo - turbūt jis pas mane salotų nesulauktų :D

    ReplyDelete
  3. prie tokių gardžių pietų tik dar kokio deserto betrūksta ;)

    ReplyDelete
  4. Asta, bocconcini panašaus skonio į mocarelos sūrį, bet gal ne tokio išraiškingo ir šiek tiek rūgštesnis. Nežinau, ar jis kepamas tirpsta. Šiandien išbandysiu paskutinius rutuliukus sudėjusi ant picos.

    Indre, pasitaisiau ir įkėliau pamestą tekstą apie salotų gamybą. Naktinio rašymo padariniai...

    Egidija, buvo ir desertas iš nieko sumakaluotas - maskarponės sūris su tarkuota kriauše ir keliais lašais šeivamedžių sirupo :)

    ReplyDelete
  5. pasaka, kaip cia skanu! Labai megstu tokius derinukus :P

    ReplyDelete
  6. Į bocconcini temą, šiandien ryte per televizorių rodė, kaip Donna Hay ruošia mėsos kukulius su šiais sūrio rutuliukais
    http://www.donnahay.com.au/recipes/mains/meat/bocconcini-stuffed-meatballs-with-tomato-sauce

    ReplyDelete