Just made a sticky date pudding for the long weekend of Queen's birthday. Did not change a thing in a MasterChef Australia 2011 recipe.
Have a really sweet long weekend!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ilgajam karalienės gimtadienio savaitgaliui iškepiau lipnų datulių pudingą. Kaip retai būna, MasterChef Australia 2011 recepto nepakeičiau nė vienu gramu ar mililitru.
Lipnus datulių pudingas
340 g džiovintų datulių be kauliukų
2 arb. š. sodos
500 ml vandens
120 g sviesto
340 g rudojo cukraus
4 kiaušiniai
1 arb. š. vanilės ekstrakto
340 g savaime kylančių miltų
-------
400 g rudojo cukraus
200 ml grietinėlės
250 g sviesto
Datules šiek tiek pasmulkinkite ir suberkite į puodą plačiu dugnu arba keptuvę padažams. Užpilkite vandenį, suberkite sodą ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir nuolatos pamaišydami virkite, kol datulės sukris į lipnią košę (kaip paveikslėlyje viršuje). Šiek tiek atvėsinkite. Orkaitę įkaitinkite iki 150 C temperatūros. Į datules sudėkite sviestą ir sukite, kol jis visiškai ištirps. Suberkite cukrų, įmuškite kiaušinius ir supilkite vanilės ekstraktą. Suberkite persijotus miltus ir per daug nemaišydami įmaišykite juos į tešlą. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi ištiestą kepimo indą. MasterChef Australia recepte nurodoma formą ištepti sviestu ir tada tiesti kepimo popierių, bet man kuo puikiausiai iškepė ir be tepimo sviestu. Kepkite apie 60 minučių. Atvėsinkite kepimo inde.
Prieš valgydami pasigaminkite karamelinį padažą. Puode užvirinkite cukrų, greitinėlę ir sviestą ir sumažinę ugnį pavirkite kelias minutes. Padažo pilkite negailėdami.
Saldaus savaitgalio! Tegyvuoja karalienė!
Ne per saldu? Datulės ir taip labai saldžios, nors aš tai smaližė :) Atrodo labai viliojančiai.
ReplyDeleteŠitas pudingas iš tiesų tik smaližiams, bet nuo saldumo nesupykina :)
ReplyDeletemmm... megstu pudingus, bet itariu datuliu pudingo daug nesuvalgyciau, nors skamba labai viliojanciai!
ReplyDeleteAtrodo nuodėmingai. Ir skaniai. Nors datulių šiaip nelabai (per saldu) bet manau šitą kirsčiau nesidairydama.
ReplyDelete