Second Astalicious! party took place not in my kitchen, but was really fun. And no kids this time.
One of the dishes on the menu was a towering salad of apples, pears and fennel. Fast, fresh, simple as Australia's beloved Donna Hay would say. And that was her who inspired Aran Goyoaga of Cannelle Et Vanille to make this salad. Here comes my version.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Antrasis Astalicious! vakarėlis įvyko ne mano virtuvėje, bet vis tiek buvo labai smagu. Ir šį kartą jokių vaikų.
Vienas iš patiekalų vakaro meniu buvo obuolių, kriaušių ir pankolių salotų bokšteliai. Greita, gaivu ir paprasta, kaip pasakytų australų numylėtinė Donna Hay. O būtent ji ir įkvėpė Aran Goyoaga iš Cannelle Et Vanille pagaminti šias salotas. Štai ir manoji versija.
Apple, pear and fennel towering salad / Obuolių, kriaušių ir pankolių salotų bokšteliai
makes 8 small or 4 bigger servings / 8 mažos arba 4 didesnės porcijos
2 green apples / 2 žali obuoliai
2 red apples / 2 raudoni obuoliai
2 pears / 2 kriaušės
1 fennel bulb / 1 pankolio galva
1 lemon / 1 citrina
water / vanduo
micro greenery / mini žalumynai
100 ml extra virgin olive oil / 100 ml extra virgin alyvuogių aliejaus
1 tbs white wine balsamic vinegar / 1 valg. š. balto balzaminio acto
a few drops of lemon juice / keli lašai citrinos sulčių
1 tsp honey / 1 arb. š. medaus
salt & pepper / druska ir pipirai
Fill a big bowl with water and press out juice from the lemon. Thinly slice apples, pears and fennel. Put slices immediately into bowl with water to avoid oxidation. Whisk together oil, vinegar and honey. Stack the sliced fruits and fennel, and garnish with greenery. Season with salt and pepper and drizzle the dressing on top.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pripildykite didelį dubenį vandens ir išspauskite citrinos sultis. Plonai supjaustykite obuolius, kriaušes ir pankolį. Griežinėlius iš karto merkite į vandenį su citrina, kad jų nepaveiktų oksidacijos procesas. Sumaišykite aliejų, actą ir medų. Iš vaisių ir pankolio griežinėliu statykite bokštelius, apibarstykite žaluma. Pagardinkite druska ir pipirais, apipilkite padažu.
Atrodo labai elgantiškai ir turėtų tikti prie putojančio balto vyno, kaip užkandis. O kaip valgėte tuos bokštelius? Pirštais?
ReplyDeleteValgėme šakute ir peiliu, o užsigėrėme putojančiu baltu vynu skiestu šeivamedžio sirupu
ReplyDelete