2011-06-17

Fennel in season #3 / Sezonas pankoliams #3

Not only fennel, but mandarins are in season too. And prawns are always welcomed in my kitchen. These three make a good salad, isn't it?
Never have used mandarin peel in my cooking before, but why not.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sezonas ne tik pankoliams, bet ir mandarinams. O krevetės visada pageidaujamos mano virtuvėje. Iš šių trijų produktų išeitų neblogos salotos, ar ne?
Niekada anksčiau nenaudojau mandarino žievelių maisto gaminimui, bet kodėl gi ne.




Fennel, mandarin and prawn salad / Pankolių, mandarinių ir krevečių salotos
Adopted from here / Adaptuota iš čia

20 tiger prawns / 20 tigrinių krevečių 
2 mandarins / 2 mandarinai
1 small fennel bulb / 1 nedidelė pankolio galva
1 shallot / 1 šalotas
half Continental cucumber / pusė ilgo agurko
2 handfuls of baby spinach / 2 saujos mažų špinatų lapelių
3 tbs olive oil / 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 tbs honey / 2 valg. š. medaus
1 tbs white wine vinegar / 1 valg. š. baltojo vyno acto
1 tbs Dijon mustard / 1 valg. š. Dijon garstyčių
salt&pepper / druska ir pipirai







Whisk the honey, vinegar and mustard together. Add the oil and whisk well. Salt and pepper to taste. The dressing is done. Prepare the mandarin zest. Segment the mandarins. Keep all the juice for later. On high heat fry the prawns in some olive oil. Salt and pepper to taste, add the zest. Fry for a few minutes and add mandarin juice. Stir well and remove the prawns to a plate. Slice the fennel and the shallot thinly. Cucumber should be seeded and cut into slices. In a bowl, toss the mandarin segments, fennel, shallot, cucumber with the dressing. Salt and pepper to taste. Put the salad on the plates, top with the prawns.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sumai6ykite medų, actą ir garstyčias. Supilkite aliejų ir gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais. Padažas paruoštas. Nutarkuokite mandarinų žieveles. Išpjaustykite mandarinų skilteles ir išsaugokite visas ištekėjusias sultis. Gerai įkaitintoje keptuvėje  pakepinkite krevetes su šiek tiek alyvuogių aliejaus. Apibarstykite druska ir pipirais bei mandarinų žievelėmis. Pakepinkite kelias minutes ir užpilkite mandarinų sultis. Gerai išmaišykite ir perkelkite krevetes į lėkštę. Plonai supjaustykite pankolį ir šalotą. Agurką perpjaukite išilgai, šaukšteliu išskobkite agurko sėklytes ir supjaustykite pusritinėliais. Dubenyje sumaišykite mandarino skilteles, pankolius, šalotą, agurką ir padažą. Garadinkite druska ir pipirais. Salotas sudėkite į lėkštes ir papuoškite krevetėmis.



3 comments:

  1. Šitas receptas verčia mane labai smarkiai svarstyti apie antrą šansą pankoliams :) nes tos krevetės ir mandarinai - pasaka! Tik kažin kokias normalesnes Lietuvoje įsigyti? Turbūt tos mažutės konservuotos netiks?

    ReplyDelete
  2. Kiek idėjų pankoliams! Rudeniop ir aš gaminsiu gaminsiu, skanūs jie.

    ReplyDelete
  3. Indre, konservuotos netiks. Paieškok šaldikliuose nevirtų su kiautais šaldytų. Ir kuo didesnės tuo skanesnės, bet ir brangesnės, kiek žinau.

    Jurgita, džiaukis vasara ir apie rudenį dar negalvok ;) O pankoliai tikrai, kad skanumėlis!

    ReplyDelete