2011-05-22

Gone to fish market / Išėjau į žuvų turgų

Sydney Fish Market is a place of interrest not for foodies only. It's a great touristic attraction for both adults and kids. Hope my photos turn good so I can share them in my next post. 
Fishy fishy fish!
Recipe adopted from Valli Little. More please.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sidnėjaus žuvų turgus yra ne tik vietelė maisto mylėtojams. Tai puiki atrakcija tiek suaugusiems, tiek mažiesiems turistams. Labai tikiuosi, kad mano nuotraukos bus vykę ir galėsiu jomis pasidalinti kitame įraše.
Kibkit žuvelės didelės ir mažos!
Receptas adaptuotas pagal Valli Little. More please.




Hot garlic prawn baguettes / Karštos bagetės su česnakinėmis krevetėmis

3 tbs extra virgin olive oil / 3 valg. š. extra virgin alyvuogių aliejaus
1 small garlic / 1 nedidelis česnakas
200 ml parsley or basil leave / 200 ml petražolių arba bazilikų lapelių
1 lemon zest / 1 citrinos žievelė
6 mini baguettes / 6 mažos bagetės
200 g ricotta / 200 g rikotos
50 g grated parmesan + extra to sprinkle / 50 g tarkuoto parmezano + pabarstymui
600 g prawns / 600 g krevečių




Preheat oven to 220˚ C temperature. Slightly crush garlic cloves. Gently warm oil and garlic in a pan for a few minutes. Remove from heat and leave to infuse for 5 minutes. Remove garlic from the oil, place it in a small food processor with parsley/basil, zest and combine. Set aside ¼ of the mixture. Add ricotta and parmesan to the remaining ¾ and combine. Cut baguettes longwise, spread ricotta mixture over them. Heat up garlic infused oil, add prawns and cook for a minutes on each side. Remove from the heat and combine with the ¼ of reserved mixture. Top baguette with prawns. Sprinkle extra parmesan. Bake for 5-6 minutes until cheese has melted. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Orkaitę įkaitinkite iki 220˚ C temperatūros. Lengvai sutrėkškite česnako skilteles. Palengva kelias minutes kaitinkite alieju ir česnakus keptuvėje. Nuimkite nuo ugnies ir palikite 5 minutes, kad į aliejų įsigertų česnako skonis. Išimkite česnako skilteles iš aliejaus, įdėkite į mažą virtuvinį kombainą ir sumaišykite su petražolėmis/bazilikais ir citrinos žievele. Atidėkite į šoną 1/4 dalį mišinio. Į likusį mišinį sudėkite rikotą ir parmezaną. Bagetes perpjaukite per pusę išilgai ir aptepkite sūrių mišiniu. Įkaitinkite česnakinį aliejų ir jame pakepinkite krevetes po minutėlę iš abiejų pusių. Nuimkite nuo ugnies ir sumaišykite su atidėtu mišiniu. Krevetes sudėkite ant bagečių, užbarstykite parmezano. Kepkite 5-6 minutes kol ištirps sūris.


 

3 comments: