2011-05-22

Fotoreportažas iš žuvų turgaus




Sidnėjaus žuvų turgus – didžiausias žuvų turgus visoje Australijoje ir didžiausias mano matytų. Jei norite šviežios žuvies, tai šviežesnės nei čia nerasite. Žuvies, austrių, krevečių, vėžių ir krabų ankstyvą rytą galite nusipirkti tiesiai iš laivo. Darbo dienomis septintą valandą ryte vyksta įspūdingi jūros gėrybių aukcionai, kur miesto restoranų ir kavinių atstovai apsirūpina geriausia, ką vandenynas gali pasiūlyti.








 
Eilinis vietinis gyventojas ar turistas taip pat gali nusipirkti žuvies ar vėžiagyvių ar paragauti jų viename iš daugelio turgaus restoranėlių. Fine dining to nepavadinsi, nes jie labai primena greito maisto restoranus, maistas patiekiamas vienkartinėse lėkštėse, valgoma vienkartiniais įrankiais, bet lėkštės turinys nenuvils ir gurmanų. Priklausomai nuo to, kiek pinigų esate pasiruošę išleisti, restoranuose galite paragauti nuo eilinių fish and chips (kurie kiekvieno australo, besilankiuso Didžiojoj Britaninoj, teigimu, yra kur kas skanesni Australijoje) iki ryklio filė, užsigerdami brangiu vynu.

Aš nusipirkau mažų aštunkojų ir vandenyno ešerių, o restorane paragavau skrudintų kalmarų žiedų, sūriu užkeptų austrių ir omaro.



13 comments:

  1. Yum, yum! Beautiful photos!

    ReplyDelete
  2. Atrodo be galo gerai. Man paskutiniu metu žuvies labai norisi, bet Lietuvoj šaldyta kažkaip nesižaviu, o šviežios įgyti finansai neleidžia. Belieka svajoti apie kokias nors atostogas pajūryje (:

    ReplyDelete
  3. Į nuostabią vietą jūs nusikraustėt! Pavydėt negražu, bet truputį pavydžiu :)

    ReplyDelete
  4. Super!! Reiks kada ir man ten nuvaziuoti ;) Diana

    ReplyDelete
  5. Indre, na mums finansai irgi sunkiai leidžia Sidnėjuje vien šviežiais produktais maitintis. Labai brangu. Deja, žuvų turgus tapo turistų atrakcija ir kainos tokios pačios kaip parduotuvėse. Pliusas tik tas, kad tikrai šviežios nusipirksi. Mes daugiau kaip turistai turguje apsilankėm :)
    Daržovių turgūs turistų nevilioja, tai įmanoma nemažai sutaupyti. Ypač jei turi kaimynus, su kuriais gali dalintis ir pirkti visą dėžę vaisių ar daržovių.
    Egle, B, nepavydėk :) Aš paprasčiausiai nerašau apie nepavydėtinus gyvenimo Australijoje ypatumus ir sunkumus. Aš tai su nostalgija prisimenu, kai buvau prie Lugano ežero visą savaitę. Vaizdai verti pavydo! :)

    Diana, verta nuvažiuoti ir pašmirinėti. O beje, prie pat jūsų, o greit ir mūsų - koalų parkas. Galėsim kartu visi važiuoti :)

    ReplyDelete
  6. Pragyvenau virš 2 metų šalia Fish Market, bet taip ten ir neapsilankiau :) Paddy's Market yra žuvies skyrius, mažesnis, gal ne tiek pasirinkimo, bet ten pigau.

    ReplyDelete
  7. Ačiū už info! Į Paddy's ruošiuos ir į Flemmington ruošiuos. Viską apžiūrėsim :)

    ReplyDelete
  8. gražios ir apetitą sukeliančios nuotraukos!!! Norėčiau ir aš tokį turgų turėt, mmm...

    ReplyDelete
  9. Su vaikais gal sudėtinga bus, bet nuvažiuok kurį sekmadienį į Paddy's apie kokią 17:00, kai visi stengiasi išparduoti daržovių likučius prieš užsidarant turguj. Linksma paklausyti kaip ten vienas per kitą pardavėjai šaukia :)

    ReplyDelete
  10. p.s. o nuotraukos tikrai labai skanios :)

    ReplyDelete
  11. Super! Taip ir padarysim kurį sekmadienį! Reiks ir į žuvų turgų sugrįžti aukcionų pasižiūrėti. Girdėjau, kad tempai ir veiksmas kaip Niujorko biržų akcijoj :)

    ReplyDelete