2011-05-19

Fast and healthy lunch / Greiti ir sveiki pietūs





Last-minute zucchini and cucumber carpaccio / Paskutinės minutės cukinijų ir agurkų karpačio

1 small zucchini / 1 mažos cukinijos
1 Lebanese cucumber / 1 trumpavaisis agurkas (besėklis būtų idealu)
lemon juice / citrinos sultys
extra virgin olive oil / extra virgin alyvuogių aliejus
almonds flakes/ migdolų drožlės
mint leaves / mėtos lapeliai
salt&pepper / druska ir pipirai





Slice zucchini and cucumber with a vegetable peeler or mandoline, if you own one. Arrange slices on a big plate and drizzle with some lemon juice and olive oil. Salt and pepper to taste. Scatter almond flakes and mint leaves, and serve immediately.
I ate this carpaccio with a sourdough bread and feta cheese sandwich for lunch today. Feta cheese saltiness brought something extra to this mild carpaccio. Next time I will use feta cheese crumbs instead of almond flakes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Žiūrėjau žiūrėjau į Žaidimų aikštelės agurkų ir cukinijų salotas ir taip užsigeidžiau pavasario, kad net sunku ir liūdna pasidarė. Savaitgalio randez-vous apie ridikėlių salotas parašė, o gegužės pradžioje Tinginiai irgi verda irgi agurkais ir cukinijom viliojo. Ne tėvynės ilgesys, bet pavasario ilgesys manyje apsigyveno. Va ką reiškia kraustytis iš Švedijos žiemos į Australijos rudenį. Reiks dar vieną žiemą išgyventi, kol pavasaris ateis. Gerai, kad bent jau Australijos ruduo ir žiema nors vėsus, bet saulėti ir kad ištisus metus galima džiaugtis šviežiomis vietinėmis daržovėmis ir vaisiais.
Liūdesį labai gerai naikina šaldytuvo turinys, o šiuo atveju apsimeskim, kad pavasariškai žalias šaldytuvo turinys. Kurgi tos cukinijos ir agurkai, kuriuos iš turgaus parsinešiau?




Daržovių skustuku arba specialia tarka, mandolina, plonai supjaustykite cukinijas ir agurką. Išdėliokite ant didelės lėkštės ir užlašinkite šiek tiek citrinų sulčių ir alyvuogių aliejaus. Pagardinkite druska ir pipirais. Užbarsykite migdolų drožlių ir mėtos lapelių. Patiekite nedelsdami.
Šį karpačio valgiau šiandienos pietums su duona su raugu ir fetos sūrio sumuštiniu. Fetos sūrumas pagyvino šio švelnaus karpačio skonį. Kitą sykį vietoj migdolų drožlių apibarstysiu sutrupintu fetos sūriu. 



3 comments:

  1. Aš jau įsivaizduoju, kaip čia su feta gardu turėtų būti...
    O dėl pavasario tai neliūdėk :) Įvertink galimybę šiemet pavasarį pasitikti net 2 kartus per vienerius metus ;)

    ReplyDelete
  2. jau isivaizduoju savo vyriskio veido israiska pamacius tokius pietus :DDDDDDDDDDDD

    ReplyDelete
  3. Egle, aš guodžiuos mintim, kad gimimo dieną pavasarį švęsiu. To dar nebuvo! :)

    Vakare pagaminau su feta, ir mano vyras mielai suvalgė prie mėsos. Vien karpačio tai nebūtų sotus likęs :)

    ReplyDelete