2011-05-16

Astalicious!

Last week I had a few girlfriends and their kids from my kids’ playgroup for the first Astalicious! meeting (hope it becomes regular). It was a bit chaotic with 9 kids at home, but that did not stop us from making some good food.




Menu:
Baked brie with nut crust and cherry topping
Roasted pears with passionfruit and honey

The idea for appetizer I found on Žaidimų aikštelė, who redirects to fresh365. A leaflet with dessert’s recipe I got when I was buying pears at Sydney Markets.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Praėjusią savaitę įvyko pirmasis Astalicious! vakarėlis (viliuos, kad jie taps reguliarūs), į kurį pasikviečiau kelias mamas su savo padaužiokais iš mano vaikų žaidimų grupės. 9 vaikai namuose sukėlė šiokį tokį chaosėlį, bet tas nesutrukdė mamoms pasigaminti skanaus maisto.

Meniu:
Keptas brie sūris su riešutų plutele ir vyšniomis
Keptos kriaušės su pasifloromis ir medumi

Užkandžio idėją radau Žaidimų aikštelėje su nuoroda į fresh365, o lapelį su deserto receptu gavau pirkdama kriaušes Sydney Markets


 

Keptas brie sūris su riešutų plutele ir vyšniomis
2 apvalūs brie sūriai (po 125 g)
80 g migdolų riešutų
2 šakelės rozmarino
2 šaukštai medaus
koncervuotos vyšnios be kauliukų

Stambiai sukapokite migdolus, rozmarino lapelius nubraukite nuo kotelio ir susmulkinkite. Sumaišykite su medumi. Sūrius dėkite į kepimo popieriumi išklotą indą ar skardą. Sūrių viršų padenkite riešutų mišiniu ir ant viršaus uždėkite kiek telpa vyšnių. Kepkite 180 C temperatūroje 20 min.
Valgykite karštą, užsigerdami baltu vynu.


 

Keptos kriaušės su pasifloromis ir medumi

3 kietos kriaušės
1 šaukštas medaus
1 šaukštas cukranendrių cukraus
1 indelis koncervuoto pasifloros minštimo (128 g) arba 4-5 didelių šviežių pasiflorų minkštimas
vaniliniai ledai (pasirinktinai)

Orkaitę įkaitinkite iki 180 C temperatūros. Kriaušės supjaustykite ketvirčiais arba į aštuonias dali. Išimkite šerdis ir sudėkite į kepimo skardą iškoltą kepimo popieriumi. Sumaišykite medų, cukrų ir pasifloros minkštimą. Šiuo mišiniu apšlakstykite kriaušes. Lengvai pirštais pavartykite kriaušes. Kepkite 25-30 min kol kriaušės suminkštės. Valgykite karštas arba kambario temperatūros. Vienas ar su ledais.



4 comments:

  1. Beautiful food! I hope it is a regular event as well. And next time I want to be able to help/watch so I can learn something from you!

    ReplyDelete
  2. I am ready to make it regular! Mine or somebody else's kitchen! Next Astalicious! 9th June, my new kitchen!

    ReplyDelete
  3. Na kur čia Lietuvoj gauti tų pasiflorų? Atrodo net skonį ir kvapą jaučiu (aišku įsivaizduojamą, nes geriausiu atveju kokį džemą su jomis valgiau).

    ReplyDelete
  4. Sunku man ką ir patarti :( Vilniuje lyg Mindaugo g. Maxima tokia labiau delikatesinė buvo...
    Džemo tai kaži, ar ragavai su pasiflorom, bet kokias nors sultis tai tikrai esi gėrusi, kur ir jų įmaišyta :)

    ReplyDelete