2011-03-11

Onion tortini / Svogūnų tortini ir keletas fotografavimo patarimų



Onion tortini / Svogūnų tortini

250 g onion / 250 g svogūnų
2-3 tbsp oil / 2-3 valg. š. aliejaus
250 g cream cheese or ricotta cheese / 250 g kreminio sūrio arba rikotos
1 egg / 1 kiaušinis
1 tbsp semolina / 1 valg. š. manų kruopų
100 ml grated Parmesan or Grana Padano cheese / 100 ml tarkuoto parmezano arba grana padano sūrio
50 ml pine nuts / 50 ml pinijų
1 tbsp chopped chives (optional) / 1 valg. š. smulkintų laiškinių česnakų (pasirinktinai)
salt & pepper / druska ir pipirai




Peel and chop onions. Heat a pan with oil and fry onions for 5-8 minutes until golden brown and soft. Leave to cool. Preheat oven to 200 C temperature. Mix together cream cheese or ricotta with egg and semolina. Add onions, cheese, nuts and chives. Save a few nuts for topping. Salt and pepper to taste. Distribute into 6 muffin liners and put them into muffin baking form for extra support. Or use silicon muffin cups. Top with nuts. Bake for 25-30 minutes.
Suits perfectly to grilled chicken or meat with fresh salad.
Recipe from Swedish book Grilla med Allt om Mat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nulupkite ir susmulkinkite svogūnus. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir pakepinkite svogūnus 5-8 min kol gražiai pageltonuos ir suminkštės. Palikite atvėsti. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C temperatūros. Sumaišykite kreminį sūrį/rikotą su kiaušiniu ir manais. Sudėkite svogūnus, sūrį, riešutus ir laiškinius česnakus. Pasilikite keletą riešutų apibarstymui. Pagrdinkite druska ir pipirais. Masę paskirstykite 6 popierinėse keksiukų formelėse ir įdėkite jas į keksiukų kepimo formą, kad kraštai neišvėptų. Arba galite naudoti silikonines keksiukų formeles.  Apibarstykite riešutais. Kepkite 25 minutes. Aš kepiau pagal knygos rekomendacijas 30 minučių ir tortini šiek tiek per daug apkepė.
Labai tinka prie kepsninėje keptos vištienos arba mėsos su šviežiomis salotomis.
Receptas iš švediškos knygos Grilla med Allt om Mat.




Švedijos spaudoje skaičiau interviu su Gourmet ir Elle Mat (švediškoji Elle Food versija) maisto fotografe Matilda Lindeblad. Jos teigimu, šiuo metu maisto fotografijoje vyrauja tendencijos fotografuoti pradėtą valgyti ar beveik suvalgytą maistą. Tokį maistą labai sunku nufotografuoti, kad jis keltų apetitą.
Keletas jos patarimų maisto fotografavimui:
- fotografuokite ''minkštoje'' šviesoje. Tiesioginėje saulėje sunku išvengti ryškių šešėlių, maistas atrodo neapetitiškai.
- maistui reikia šiek tiek pabarstukų, kurie suteikia struktūrą. Tai gali būti grūsti juodieji pipirai, šviežios prieskoninės žolelės, šiek tiek grietinės ar tarkuotos citrinos žievelės.

Daugiau patarimų kaip fotografuoti maistą rasite Eglės ir Jurgos įrašuose.

4 comments:

  1. Bandžiau kelis kartus fotografuoti jau pradėtą valgyti maistą... Nesigavo skaniai :) Nors kituose tinklaraščiuose, tikrai mačiau, kad tai įmanoma :)

    ReplyDelete
  2. O man kažko nuotraukų nerodo :( ir nežinau - čia mano pc/internetas ar kas kaltas, nes paskutiniu metu kai kuriu puslapiai irgi ne taip, kaip visad veikia...

    ReplyDelete
  3. Indre, rodo nuotraukas man ir kitiems, tad čia tavo pc/internetas kaltas

    ReplyDelete