Over one year I was watching posts about macarons appearing on the most of food blogs I follow. Looked delicious, colourful and attracting, but it seemed that macarons is something very difficult, so I was postponing and postponing the day I shall try to make them. And one day I felt I am ready. The same day I ordered almond flour online, started reading macaron recipes really carefully and tried to choose one. In the end I have combined mine version from two or three recipes. I felt confident I will succeed from the first try. A guest post How to make macarons by Call me Cupcake on CakeJournal was a big help. A bit later the second try followed. Not because I became addicted of macarons, but as I had to use up all almond flour before Villa Alps should move to Australia.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Virš metų stebėjau daugelyje mano skaitomų maisto blogų atsirandančius įrašus apie macarons. Atrodė labai skanūs, spalvoti ir viliojantys, bet labai sudėtingi, tad vis atidėliojau tą dieną, kada aš pati pabandysiu juos kepti. Ir štai vieną dieną pajutau, kad aš pribrendau macarons'ams. Tą pačią dieną užsisakiau internete migdolų miltų, ėmiau atidžiau skaityti receptus ir bandžiau išsirinkti vieną vienintelį. Galutinis rezultatas - iš 2-3 receptų sukurpiau vieną ir jaučiausi labai užtikrinta, kad macarons man pavyks iš pirmo sykio. Labai pravertė svečio teisėmis Call Me Cupcake rašytas įrašas Kaip gaminti macarons internetiniame žurnale CakeJournal. Po keletos dienų ir vėl kepiau. Ne dėl to, kad pasidariau priklausoma nuo macarons, bet dėl to, kad prieš Villai Alps išsikraustant į Australiją reikėjo sunaudoti visus migdolų miltus.
Notes:
1. You have to have a kitchen scale and piping bag.
2. Eggs can be aged in a two ways: 24 hours in a room temperature or 48 hours in a fridge and than brought to room temperature. Do not forget to cover the dish with eggs whites with paper towel.
3. To feel confident, read a lot of recipes and experience stories from other food bloggers, watch some videos on YouTube on how to pipe macarons.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pastebėjimai:
1. Virtuvinės svarstyklės ir konditerinis maišelis yra būtini.
2. Kiaušinius galima ''sendinti'' dviem būdais: 24 val. kambario temperatūroje arba 45 val. šaldytuve ir tada atšildyti iki kambario temperatūros. Nepamirškite indelio su baltymais uždengti popieriniu rankšluosčiu.
3. Kad jaustumėtės užtikrintas pasiskaitykite daugybę receptų ir makarons'ų kepimo istorijų kitų maisto blogerių puslapiuose. Taip pat pažiūrėkite filmukų YouTube kaip išspausti macarons.
Basic macarons with lemon curd filling / Paprastieji macarons su lemon curd pertepimu
40 g egg whites, aged / 40 g sendintų kiaušinio baltymų
40 g almond flour / 40 g migdolų miltų
80 g icing sugar / 80 g cukraus pudros
18 g granulated sugar / 18 g smulkaus cukraus
Filling / Pertepimas
12 ml lemon curd / 12 ml lemon curd (neturiu žalio supratimo kaip lietuviškai, o VLKK dar, matyt, nesugalvojo, nes neradau jų puslapyje)
20 g butter, room temperature / 20 g sviesto, kambario temperatūros
50 ml icing sugar / 50 ml cukraus pudros
Cacao and matcha macarons with Nutella filling / Kakaviniai ir žaliosios arbatos macarons su Nutellos pertepimu
120 g egg whites, aged / 120 g sendintų kiaušinių baltymų
120 g almond flour / 120 g migdolų riešutų
220 g icing sugar / 220 g cukraus pudros
3 drops lemon juice / 3 lašai citrinos sulčių
20 g granulated sugar / 20 g smulkaus cukraus
1 tbs cacao or 1 tsp matcha/ 1 valg. š. kakavos arba 1 arb. š. matchos
Filling / Pertepimas
Nutella
Nutella
Weight almond flour into a sieve over a bowl, add icing sugar. Almond flour can be replaced by ground almonds. Sieve together and discard all lumps. Place egg whites into a clean grease free bowl. Whisk until the egg whites start to foam, add granulated sugar. Continue whipping until soft peaks form. Now it is time to add colouring, if you are using one. In my case, divide almond and icing sugar mixture into two bowls. Add cacao into one bowl and matcha into another bowl. Put half of egg whites mixture into each bowl. Use kitchen scales to divide equally. Whisk until all comes together. Put mixture into a piping bag and pipe 2 cm circles on the baking tray lined with waxed paper. Rest macarons for 60 min. Meanwhile make lemon curd filling. Mix together butter, icing sugar and lemon curd. Set the oven to 150 C degrees. Bake for 14 minutes. Leave to cool. I did not succeed to make macarons evenly big, so I paired them according to the size. Apply filling and join macarons.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Migdolų miltus suberkite į sietelį virš dubens. Migdolų miltus galima pakeisti virtuviniu kombainu susmulkintais migdolais. Suberkite cukraus pudrą. Persijokite ir pašalinkite visas stambesnes daleles. Kiaušinio baltymus plakite sausame švariame inde, kol pradės formuotis putos. Suberkite cukrų ir plakite kol pradės formuotis morenginės viršūnėlės. Dabar metas pridėti spalviklius, jei tokius naudojate. Mano antrojo recepto atveju, padalinkite migdolų ir cukraus pudros mišinį per pusę į du dubenis. Į vieną suberkite kakavą, į kitą matchą. Per pusę padalinkite baltymų masę. Atsargiai išmaišykite iki vientisos masės abiejuose dubenyse. Sudėkite į konditerinį maišelį ir ant kepimo popieriumi ištiestos skardos išspauskite 2 cm dydžio apskritimus. Ilsinkite macarons'us 60 min. Tuo metu pagaminkite citrinnį pertepimą. Išsukite kartu sviestą, cukraus pudrą ir lemon curd. Orkaitę įkaitinkite iki 150 C temperatūros. Kepkite 14 min. Atvėsinkite. Man nepavyko išspausti vienodo dydžio macarons'ų, tad suporavau juos pagal dydį. Užtepkite pertepimo ir sujunkite macarons.
Oho, čia jau tikras menas. Labai šaunūs gavosi ir su sijonėliais :) Aš dar jiems nepribrendau, bet kada nors būtinai :)
ReplyDeleteMielai suvalgyčiau kokį nakčiai. Net seilė tįsta prisiminus, ypač pistacijų su šokoladu...
ReplyDeleteAtrodo nuostabiai skaniai, bet tikrai jų kepimui reikia subręsti :-)))
ReplyDeleteojeja, kokie grazuoliai!!!
ReplyDeleteas bandziau jau du kartus, bet visi nevyke, nesigauna man sijoneliai :(
nezinau kada pribresiu treciam...
Na aš kažkaip pajutau, kad atėjo metas makaronsams :) Matyt, dėl to ir pavyko taip gerai visi pirmi kartai.
ReplyDeleteNeringa, sijonėlių paslaptis makaronsų pailsinime ant kepimo skardos. Kai kur rašo, kad juos ilsinti vos 10-15 min, kai kur 30 min, bet aš pagal Call Me Cupcake patarimus visas 60 min ilsinau.
Labai gražūs makaronsai. O sendinti, tai čia tik baltymus, atskirti juos, sudėti i sandarų indelį ir į šaldytuvą?
ReplyDeleteKokie gražučiai!!! Šaunuolė, Asta :)
ReplyDeleteIr aš dažnai apie juos pagalvoju, bet vis dar nesiryžtu...
Tobulybė! Nuotraukos gražios, aprašymas labai išsamus, neįmanoma likti abejingu :)
ReplyDeleteAsta, as juos ilsinau, bet kazkue kitur matyt slypi paslaptis, as ju taip noriu, o man jie nesigauna...
ReplyDeletePamaciau nuotrauka ir atejau pavydet.. :)) Nu tikri grazuoliai! Tie sviesus kaip is kulinarinio zurnalo virselio atrodo - tobuli.
ReplyDeleteKepiau 2 kartus, bet nieko doro neiskepiau. Vis tiek nepasiduosiu. Ikvepet savo macaronsais :)
Aš irgi giriu: kaip iš geriausios prancūziškos Pâtisserie ♥ gerai kad manęs jie nevilioja, nors ką čia žinai :DD
ReplyDeleteAčiū visoms už pagyrimus!
ReplyDeleteVilla Alps jau Australijoje ir turi visai nebloga virtuvę, tik dar neturi maisto produktų ir šiaip dėl karščio nelabai ką norisi ir gaminti :) Pratinamės prie kito laiko ir klimato.
Vau nu jus turistaujat ♥ Nuo vieno pasaulio galo i kita :) cia kuriam laikui? Faina labai...net pavydetina...
ReplyDeleteČia tik kokiem 3-4 metams :)
ReplyDelete