2011-03-08

Lašiša manaip


Vieną dieną tiesiog ėmiau ir kažką sumakalavau pietums. Nuo to laiko valgome lašišą keptą būtent taip gan dažnai. Ypač kai turiu šiek tiek nuo vakarienės likusių ryžių, nes lašišos ir šaldytos sviestinės arba sluoksniuotos tešlos šaldymo kameroje turiu visada.
Vienos draugės prašymu, pristatau dar vieną receptą iš manosios receptų knygos, nes ji labai norėjo juo pasidalinti su savo draugėmis ir kolegėmis.




Lašiša ryžių apvalkale

 400 g lašišos filė
1 valg. š. citrinos sulčių
100 ml virtų ryžių (kuo puikiausiai tiks ir vakarykščiai)
6 g džiovintų krapų arba ryšelis šviežių
100 g kreminio sūrio
1 pakuotė šaldytos sluoksniuotos arba sviestinės tešlos
druska, pipirai


Po knygos išleidimo papildžiau receptą šaldytais smulintais špinatais, kurių dedu iš akies gerą saują.
Lašišą ištrinkite citrinos sultimis, apibarstykite druska ir pipirais. Virtus ryžius sumaišykite su kreminiu sūriu ir krapais. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi, dėkite ant jo tešlą ir per vidurį, lašišos dydžio plotą, subadykite šakute. Šiame plote paskirstykite pusę ryžių kremo. Ant ryžių dekite lašišą ir ją aptepkite likusia puse ryžių kremo. Užlankstykite tešlą ir viršų subadykite šakute.
Kepkite 225 C temperatūroje orkaitės viduryje apie 20-25 min arba kaip nurodyta ant jūsų turimo tešlos pakuotės.
Valgykite su šviežių daržovių salotomis, apšlakstytomis citrinos sultimis.


Kartais visus ryžius sudedu ant lašišos viršaus. Špinatus atšildau, apibarstau druska ir baltaisiais pipirais. Nėra didelio skitumo, ar špinatus dėsite apačioje, ar viršuje.






Skanaus!

3 comments:

  1. čia yra tai ką, aš vadinu svajonių pietumis :)

    ReplyDelete
  2. Jurgita, Egidija, ačiū už įvertinimą :) Man pačiai netikėta, kiek daug žmonių pamėgo šį patiekalą. Viena draugė gamino taip netik su lašiša ir sakė, kad su balta žuvimi irgi labai skanu

    ReplyDelete