2010-12-19

The Pickled Herring Christmas Countdown - 6 / Silkės silkutės Kalėdų belaukiant - 6

Swedish classics. You will find it in every food store, but nothing beats a home-made one.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Švediška klasika. Rasite bet kurioje maisto parduotuvėje, bet nėra nieko skanesnio už namų gamybos.




Mustard pickled herring / Silkė garstyčiose

3 herring fillets (around 225 g) / 3 silkių filė (apie 225 g)
200 ml sour cream / 200 ml grietinės
1,5 tbsp Dijon mustard / 1,5 valg. š. Dižon (Dijon) garstyčių
2 tbsp rough mustard / 2 valg. š. rupių garstyčių
pinch of salt / žiupsnis druskos
2 tsp red wine vinegar / 2 arb š. raudonojo vyno acto




Mix all ingredients for sauce. For variety 1 tsp vodka can be added. Cut herring fillets into 1 cm wide slices and add to the sauce. Refrigerate at least a few hours, but best over night.
Some mustard pickled herring recipes also include red onion and/or fresh dill. Follow your taste! I keept it simple this time.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sumaišykite visus produktus padažui. Įvairovės dėlei galite įpilti 1 arb. š. degtinės. Silkės filė supjaustykite 1 cm pločio gabaliukais ir sudėkite į padažą. Laikykite šaldytuve bent kelias valandas, o geriausia per naktį.
Kai kurių silkės garstyčiose receptų sudėtyje yra raudonojo svogūno ir/arba šviežių krapų. Vadovaukitės savo skonio receptoriais! O aš pagaminau paprasčiausią variantą.



5 comments:

  1. Šita man labai patinka. Kaip tik turiu liūdnai į mane žiūrinčių garstyčių...

    ReplyDelete
  2. O jeigu naudočiau paprastą actą vietoj raudonojo vyno, kažin labai didelis skirtumas būtų? nes dabar taip pirkt vien dėl tos silkės, kazkaip... :)

    ReplyDelete
  3. Indre, tai pralinksmink garstyčias ;) O tuo pačiu ir save.
    Lina, tai gal turite obuolių acto? Iš bėdos ir paprastas tiks, bet pilkite jo mažiau, nes jame daugiau procentų rūgšties. Mano raudonojo vyno actas 7%, o paprastas actas 12%.

    ReplyDelete
  4. Labai mėgstu silkę su garstyčiomis, bet perku ją parduotuvėje. Jau seniai galvojau namie pasidaryti, o čia kaip tik ir receptas :) Smagu :)

    ReplyDelete
  5. Man irgi labai patinka, kai norisi kažką pasigaminti ir bac išlenda receptas pačiu laiku ir širdžiai mielas :) Linkiu skanios silkės garstyčiose!

    ReplyDelete