This pickled herring takes time, but not so much work. Just waiting. So if you start today or tomorrow, so you can manage till Christmas Eve.
Recipe comes from Allt om Mat magazine, special Christmas edition, 2008.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ši silkė gaminama ilgai, bet darbo nedaug. Ilgas laukimas, bet jei pradėsite gaminti šiandien ar rytoj, tai suspėsite iki Kūčių.
Receptas iš Allt om Mat žurnalo, specialaus kalėdinio numerio, 2008.
Piquant pickled herring / Pikantiška silkė
3 herring fillets (around 225 g) / 3 silkių filė (apie 225 g)
1 onion / 1 svogūnas
10 crushed allspice berries / 10 sutraiškytų kvapniųjų pipirų
100 ml vinegar (9-12%) / 100 ml acto (9-12%)
200 ml sugar / 200 ml cukraus
150 ml water / 150 ml water
After 3 days / Po 3 dienų:
1 onion / 1 svogūnas
100 ml ketchup / 100 ml ketčupo
50 ml canola oil / 50 ml rapsų aliejaus
1 garlic clove / 1 skiltelė česnako
1 tbsp capris / 1 valg. š. kaparėlių
Cut onion. Boil up all ingredients for vinegar marinade and leave to cool. Pour over uncuted herring fillets. Refrigerate for 3 days. Take out herring fillets and cut them into 1 cm wide slices. Chop onion. Mix all ingredients for ketchip marinade. Add herring slices. Refrigerate for 1-2 hours before serving.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Supjaustykite svogūną. Užvirinkite visas sudėtines dalis acto marinatui. Palikite atvėsti. Užpilkite ant nepjaustytų silkių filė. Laikykite šaldytuve 3 paras. Išimkite silkių filė iš marinato ir supjaustykite 1 cm pločio gabaliukais. Susmulkinkite svogūną. Sumaišykite visas sudėtinės dalis ketčupo marinatui. Sudėkite silkės gabaliukus. Laikykite šaldytuve 1-2 valandas.
Irgi ragavom - labai super!
ReplyDeleteOo, ši mano mėgiamoji :) Mano tėtis panašią gamina, su tokiu padažu (tik be kaparėlių ir, jei neklystu, įdeda šiek tiek cukraus), bet prieš tai silkės nemarinuoja, naudoja pirktą natūralią aliejuje. Mmmm.... :)
ReplyDeleteKaparėliai labai pakeičia skonį. Ir šios silkės paslaptis - Heinz ketčupas. Su kitais prastesnis skonis.
ReplyDelete