2010-12-10

Last day of green peppercorns / Paskutinė žaliųjų pipirų diena

I have bought pretty many peppercorns of all possible colours for pickled herring preparation. Had to search for recipes to consume them. Today is a bye bye day for green peppercorns.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Silkių gamybai pirkau nemažai visų įmanomų spalvų pipirų. Teko paieškoti receptų, kad sunaudočiau juos. Šiandien atsisveikinau su žaliaisiais pipirais.


Meatballs in green pepper sauce / Mėsos kukuliai žaliųjų pipirų padaže
Recipe from Swedish food store chain Coop website / Receptas iš Švedijos maisto parduotuvių tinklo Coop puslapio

Meatballs / Mėsos kukuliai:
500 g minced meat / 500 g maltos mėsos
100 ml oatmeal / 100 ml avižų
100 ml water / 100 ml vandens
0,5 onion / 0,5 svogūno
1 tsp salt / 1 arb. š. druskos
1 tsp ground green peppers / 1 arb. š. grūstų žaliųjų pipirų
2 tbsp buter for frying / 2 valg. š. sviesto kepimui
Sauce / Padažas: 
400 ml water / 400 ml vandens
50 ml whip cream / 50 ml riebios grietinėlės
1 vegetable stock cube / 1 kubelis daržovių sultinio
2 tsp balsamic vinegar / 2 arb. š. balzaminio acto
1 tsp chinese soya sauce / 1 arb. š. kinietiško sojos padažo
1 tsp ground green peppercorns / 1 arb .š. grūstų žaliųjų pipirų
1 tbsp corn starch / 1 valg. š. kukurūzų krakmolo (tiks ir bulvių)
1 tbsp cold water / 1 valg. š. šalto vandens



Pour water over oatmeal and leave a for a few minutes. Mix all ingredients for meatballs, except butter. Form walnut size meatballs and fry them in butter in two rounds. Set them a side and continue with sauce. Do not wash the pan. Boil up water and whip cream in the pan. Add stock cube, balsamic vinegar, soya sauce and green peppers. Mix together corn starch with cold water stir into the sauce. Add meatballs and simmer for 5 minutes. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Avižas užpilkite vandeniu ir palaikykite kelias minutes. Sumaišykite visus produktus mėsos kukuliams, išskyrus sviestą. Suformuokite graikiško riešuto dydžio mėsos kukulius ir pakepinkite juos svieste ant karštos ugnies per du kartus. Padėkite kukulius į šali ir neplaukite keptuvės. Joje užvirinkite vandenį ir grietinėlę. Supilkite balzaminį actą, sojos padažą, įdėkite sultinio kubelį ir suberkite pipirus. Šaltame vandenyje išmaišykite krakomolą ir įmaišykite į padažą. Sudėkite mėsos kukulius ir patroškinkite 5 min.


2 comments:

  1. Labai skanūs kukuliai! Žaliuosius pipirus keičiau baltaisiais (jie irgi turi savo specifinį skonį), naudojau veršienos faršą ir kukulius viriau garpuodyje užuot apkepusi. Itin skanus padažas!

    ReplyDelete
  2. Džiazuoju nuo puikios interpretacijos! Reiks ir man su baltaisiais pabandyti, nes jų dar likę

    ReplyDelete