2010-12-27

For those already bored of pepparkakor / Tiems, kam jau pabodo pepparkakor



We still have lots of pepparkakor left. And I am a bit bored to eat them just the way they are. Truffles with them sounded delicious, so I gave it a try. Typical pepparkakor spices in chocolate truffles and pepparkakor coating. Can it be better?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vis dar turime daug pepparkakor ir man jau šiek tiek pabodo juos triauškinti. Triufeliai su šiais imbieriniais sausainiukais skambėjo visai viliojančiai, tad nusprendžiau pabandyti. Įprastiniai pepparkakor prieskoniai šokoladiniame triufelyje padengti pepparkakor. Ar gali būti skaniau?




Pepparkakor truffles / Pepparkakor triufeliai

100 ml whip cream / 100 ml riebios grietinėlės
50 g powdered sugar / 50 g cukraus pudros
25 g butter / 25 g sviesto
125 g dark chocolate / 125 g tamsaus šokolado
1 tsp cinnamon / 1 arb. š. cinamono
0,5 tsp ground carnations / 0,5 arb .š. maltų gvazdikėlių
0,5 tsp ground ginger / 0,5 arb. š. malto imbiero
0,5 tsp cardamom / 0,5 arb. š. kardamono
some pepparkakor for rolling / keletas pepparkakor apvoliojimui




Boil up whip cream and sugar. Add butter and chocolate bits. Let them melt on low heat. Add all spices and stir well. Leave to cool and stiffen. I fastened cooling by taking the pot out into the winter weather. Form small bolls and roll them in crushed pepparkakor. Keep truffles in cool dry place.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Užvirinkite grietinėlę ir cukrų. Sudėkite sviestą ir sulaužytą šokoladą. Ištirpinkite juos ant mažos ugnies. Suberkite visus prieskonius ir gerai išmaišykite. Palikite atvėsti ir sustingti. Aš pagreitinau šį procesą išnešdama puodą į žiemos šaltuką. Formuokite mažus rutuliukus ir apvoliokite juos sutrupintuose pepparkakor. Laikykite vėsioje ir sausoje vietoje.



6 comments:

  1. Skamba labai gardziai, nuotraukos kelia apetita! o jau kokie grazus krepseliai! gal isduosi paslapti kur tokiu galima nusipirkti? :)

    ReplyDelete
  2. Krepšeliai kitoj Baltijos pusėj pirkti

    ReplyDelete
  3. Tikrai gera idėja sunaikinti sausainių likučius. Aš dar kartais jų įberiu į smoothie arba panaudoju kokiam pyrago pagrindui (arba pyragėlio, jei likučių nedaug ;) )

    ReplyDelete
  4. Man irgi krepšeliai su besmegeniais iš karto į akį krito, labai mieli ir žiemiški :) Tai ne manieji - net juokiausi kalėdinius triufelius dėliodama į krepšelius, išmargintus paplūdimio kamuoliais ir maudymosi kostiumėliais :D

    O saldainiai atrodo tikrai žaviai ir skaniai :)

    ReplyDelete
  5. Indre, tikiuos dar nustebinsiu, kur panaudosiu sausainius :) O į sūrpyragių pagrindą imbieriniai sausainiai labai tinka. Tiek šaldomus, tiek kepamus.

    Matau, kad reiks organizuoti kokį konkursą besmegenių ar kokioms kitoms smagioms formelėms :)

    ReplyDelete
  6. taip primena mamos gamintus vaikystėje, tiesiog jaučiu jų skonį ir kvapą... tik naudodavo tada tokius latviškus pipirinius sausainius. kaip senai tai buvo!

    ReplyDelete