2010-11-04

Just a simple autumn dessert / Paprastutis redeninis desertas

My momm came to visit us and cupboards were refilled with Lithuanian food. Tomorrow my camera leaves on holiday to ex-Jugoslavia countries, so there will be a few weeks break in posting.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mano mama atvyko aplankyti mūsų, ir spintelės buvo papildytos lietuviškais produktais. Rytoj mano foto aparatas išvyksta atostogų po buvusią Jugoslaviją, tad keletą savaičių bloge nebus jokių įrašų.


Apple halves with marzipan filling / Obuolių puselės su marcipaniniu įdaru

10 sour apples (mine were pretty little) / 10 rūgščių obuolių (manieji buvo gan maži)
1 egg / 1 kiaušinis
200 ml grated marzipan / 200 ml tarkuoto marcipano
sugar / cukrus
cinammon / cinamonas
20 or more lingonberries / 20 ar daugiau bruknių

Wash apples and cut them in halves. Remove seeds and make a small hole. Put apple halves into oven safe form (bottom should be covered with bakery paper), sprinkle with sugar and cinammon. Fill with marzipan and egg mix. Decorate with one or more lingonberries. Bake in oven for around 20 min at 200 C.
Attention: baking time might depend on apple sort and size.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nuplaukite obuolius ir perpjaukite juos per pusę. Išvalykite sėklytes ir padarykite duobutę. Obuolių puseles sudėkite į orkaitei tinkantį indą (dugną padenkite kepimo popieriumi), apibarstykite cukrumi ir cinamonu. Į duobutes įdėkite marcipanų ir kiaušinio mišiniu. Papuoškite viena ar keliomis bruknėmis. Kepkite orkaitėje apie 20 min 200 C temperatūroje.
Dėmesio: kepimo laikas priklauso nuo obuolių rūšies ir dydžio.



2 comments: