2010-10-27

Teddy bear day / Pliušinio meškiuko diena

Today I heared on one of Swedish radio stations that it's an International Teddy Bear Day. However, your Teddy Bear has no day off today and has to be there for you and comfort you. 
To celebrate this day I am giving away a bear cookie cutter. All you have to do is to send me your best recipe with.... of course HONEY in it :) Make this bear happy with lots of honey!
I shall wait for recipes till the end of the month.



Šiandien per vieną švediškų radijo stočių išgirdau, kad šiandien Tarptautinė pliušinių  meškiukų diena. Deja, jūsų meškiukas negauna laisvos dienos ir vis tiek turi būti šalia.
Ta proga dovanoju sausainių formelę meškiuką tam, kad atsiųs skaniausią savo receptą su.... žinoma, kad MEDUMI :) Kuo daugiau medaus, tuo geriau meškinams!
Receptų lauksiu iki mėnesio pabaigos.

8 comments:

  1. Sveikinu visus meškiukus su jų diena ;) O skaniausias receptas su medumi, aišku medaus tortas :)
    http://gardumynai.blogspot.com/2010/06/medaus-tortas.html

    ReplyDelete
  2. nu turbūt saldžiau nei baklava nebegali būti... medaus pertvinkusi manoji: http://www.tinginiai.com/index.php?option=com_content&view=article&id=111%3Apistacij-ir-graikik-rieut-baklava-kupina-sudtingum&Itemid=1
    ir einu ieškoti kur mano pliušinis meškiukas :)(tiksliau beždžionė iš vaikystės laikų, nu bet pliušinė vistiek..)

    ReplyDelete
  3. Ooo geras nežinojau :) Manau meškučiui labai patiktų skruzdėlynas ;)
    http://gpmagija.blogspot.com/2010/03/skruzdelynas-zinsnis-po-zingsnio.html

    ReplyDelete
  4. matau, meškinas saldžiai gyvens visą žiemą :)
    o gal kas nors ką nors su medumi iš ne saldumynų operos pasiūlys?

    ReplyDelete
  5. Ahhh turiu vištieną su medaus ir garstyčių marinatu, bet jie taip paslėpti, nes nuotrauka baisiai neapetitiška :> gal tiktų jei tiesiog čia įkelčiau receptą? :)

    Šiaip receptas paprasčiau už paprastą. Čiobreliai čia atlieka razinkos vaidmenį ;)

    Imam mėgstamas paukštienos dalis. Iš garstyčių (turi būti aštrios) ir medaus užmaišome marinatą (jei medus kietas, pašildome jį kelioliką sekundžių mikrobangėje ar virš garų. Svarbu neperkaitinti, nes medus greitai įšyla ir turėsim pilną mikrobangę medaus + dings gerosios sąvybės :D ). Paukštieną marinuojame bent porą valandų. Dedame į skardą, įpilame šiek tiek vandens, kad nesviltų ir paliekame kepti kokią valandą. Bebaigiant kepti užberti šviežių ar džiovintų čiobrelių ir atsargiai pamaišyti.

    Šitaip paruošti šonkauliukai tobulo skonio.

    ReplyDelete
  6. bliamba, užsiazartinau :D pas mane va toks va sūris, su medum :) bet aštruuuuuus... http://www.tinginiai.com/index.php?option=com_content&view=article&id=7%3Asalotos-su-keptu-sriu&Itemid=1

    ReplyDelete
  7. Oi, koks mielas meškis! :))
    Kadangi šiandien dar paskutinė mėnesio diena, tai spėsiu ir aš! :)

    Pasinaudodama artėjančiomis Kalėdomis siūlau:
    Meduolinį namelį - http://sauletavirtuve.wordpress.com/2009/12/20/kaledos-arteja-meduolinis-namelis/
    ir spalvingumus meduoliukus - http://sauletavirtuve.wordpress.com/2010/01/04/minksti-meduoliukai/ :))

    ReplyDelete
  8. Nugalėtojas paskelbtas
    http://villa-alps.blogspot.com/2010/11/receptas-nugaletojas.html

    Egidija, prašau parašyti man el. laišką su savo adresu.

    ReplyDelete