My mother-in-law has many food magazines, so each time I visit my parents-in-law I have a lot to read. Each time I find something interesting for my taste. This time a new taste combination attracted my attention. Pears and fennel. Something new to try for traditional family Sunday dinner.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mano anyta turi begalę maisto žurnalų, tad kai lankausi pas uošvius, visada turiu daug ką paskaityti. Kiekvieną kartą randu kažką įdomaus savo skoniui. Šįkart mano dėmesį patraukė naujas skonių derinys. Kriaušės ir pankolis. Bus kažkas naujo paragauti per tradicinius sekmadieninius šeimos pietus.
Pear pie with fennel / Kriaušių pyragas su pankoliu
4 big pears / 4 didelės kriaušės
5 bitter almonds / 5 kartieji migdolai
2 tsp fennel powder / 2 arb. š. pankolių miltelių
50 ml sugar / 50 ml cukraus
200 ml flour / 200 ml miltų
100 g butter / 100 g sviesto
1 tbsp sugar / 1 valg. š. cukraus
If you can't find fennel powder, so use fennel seeds. Crush and grind them in mortar and pestle. At least I did so today.
Cut pears in quarters and then slice them in not very thin slices. Put in oven-safe form. Chop bitter almonds and then grind them together with fennel and sugar in a mortar. Sprinkle this mixture on pears. In a seperate bowl make crumbs from flour, butter and sugar. Sprinkle them on pears.
Bake for 25 min at 225 C. Let to cool a bit. Eat with vanilla ice-cream or whipped cream.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jei negausite pankolių miltelių, tai naudokite pankolių sėklas. Sugrūskite jas prieskonių grūstuvėje. Bent jau aš taip dariau šiandien.
Supjaustykite kriaušes ketvirčiais, o tada nelabai plonais gabaliukais. Sudėkite į orkaitei skirtą indą. Sukapokite karčiuosius migdolus ir sugrūskite juos kartu su pankoliais ir cukrumi grūstuvėje. Užbalstykite šį mišinį ant kriaušių. Atskirame inde iš miltų, sviesto ir cukraus pagaminkite trupinius. Apibarstykite jais kriaušes.
Kepkite apie 25 min 225 C temperatūroje. Leiskite atvėsti. Valgykite su vaniliniais ledais.
O man labai gerai skamba šitas derinys. Obuoliai + pankoliai yra gėris, tai ir čia ne mažiau skanu turi būt :)
ReplyDeleteTuri nuostabią anytą :) ir dar tokius gėrius atrasti gali - mmm...fantastika
ReplyDeleteBuvo visai skanu :) Tik kitą sykį dėsiu daugiau pankolio, gaminsiu daugiau trupinių ir conference kriaušes kita rušim pakeisiu. Bus tada laaaabai skanu :)
ReplyDeleteKokia tu greituolė, Asta :) Kai parašei apie šį receptą, įsivaizdavau, kad pankoliai bus daržovės, o ne sėklos :) Receptas atrodo labai skanus, būtinai bandysim.
ReplyDeleteManau, kad pankolio gabaliukai tarp kriaušių nepamaišytų :) Kai išbandysiu - pranešiu :)
ReplyDelete