2010-10-10

101010

No miracle happened on 10:10 GMT +1. Maybe something special happend in you time zone at 10:10? No? So it's just a simple day. And as usually I bake a cake on Sunday. A simple apple pie which I call a students pie. Why stendents? Because it's with oatmeal, which is a typical breakfast food for Swedish students. Because it can be eaten by a spoon directly from the baking form, so lazy students do not have to wash a lot of dishes. Because it's cheap and students are not the richiest people in the world.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
10:10 Grinvičo+1 laiku neįvyko joks stebuklas. Gal kas ypatingo nutiko 10:10 jūsų laiko juostoje? Ne? Tad tai tik įprasta diena. Ir kaip kiekvieną sekmadienį aš kepu pyragą. Paprastą obuolių pyragą, kurį vadinu studentų pyragu. Kodėl studentų? Todėl kad su avižomis, kurios yra tipiškas švediškų studentų pusryčių maistas. Todėl kad galima valgyti šaukštu tiesiai iš kepimo indo ir tingūs studentai išvengia plauti daug indų. Todėl kad pigus, o studentai nėra turtingiausieji pasaulio žmonės.


Student apple pie / Studentiškas obuolių pyragas

6 sour apples / 6 rūgštūs obuoliai
150 g butter / 150 g sviesto
300 ml oatmeal / 300 ml avižų
200 ml sugar / 200 ml cukraus
50 ml light sugar syrup / 50 ml šviesaus cukraus sirupo
150 ml flour / 150 ml miltų


Melt butter on low heat, add outmeal, sugar, syrup and flower and stir well. Peel and slice apples. Take oven-safe form, butter it and put all apple slices in it. Cover apples with oatmeal mix. Bake in the middle of the oven at 175 C for 30 min.
Look for the biggest spoon at your place and enjoy!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ant mažos ugnies ištirpinkite sviestą. Sudėkite avižas, cukrų, sirupą, miltus ir gerai išmaišykite. Nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis obuolius. Skilteles sudėkite į sviestu pateptą orkaitei tinkantį indą. Ant viršaus paskirstykite avižų masę. Kepkite orkaitėje apie 30 min 175 C.
Susiraskite didžiausią šaukštą namuose ir mėgaukitės!
 

10 comments:

  1. O viršus traškus ar minkštas gaunasi? :)

    ReplyDelete
  2. traškus ir šiek tiek ''guminis'' :) susikameralizuoja šiek tiek.

    ReplyDelete
  3. O kuom galima pakeisti cukraus sirupą arba kaip jį pasidaryti?

    ReplyDelete
  4. cukraus sirupo, kuri gamina Danisco galima nusipirkti Rimi parduotuvese po 0,5 litro plastikiuose buteliuose. Yra keliu rusiu: tamsus, sviesus ir baltas. Duonos kepimui specialaus lyg i Lietuva dar neatveze.

    Manau, kad cukraus sirupa galima pakeisti klevu sirupu arba skystu medumi.

    ReplyDelete
  5. Ačiū :) Bandysiu, nes tas karamelizavimasis labai gomurį vilioja :)

    ReplyDelete
  6. Atrodo labai skaniai, toks traškiai karamelinis :)) Užskaitau ir išsisaugau :) Kol ruduo, reik naudotis proga :) O dar plius tai, kad gi aš irgi studentė... tai išvis :))

    ReplyDelete
  7. o gal galetumete parasyti kiekius gramais? aciu is anksto

    ReplyDelete
  8. visada maniau, kad mililitrais paprasčiau nei gramais, nes turiu meruoklius įvairių dydžių

    190 g cukraus
    100 g miltų
    120 g avižų
    o sirupas skystas gi ir gramais niekada nematuoju :) bet tai būtų lygu 10 valg. š. sirupo.

    ReplyDelete
  9. Nerealus pyragas. Buvo sveciuose vyro brolis su drauge, tai pasiuliau pasidaryti deserto, o jie aisku skeptiskai sureagavo i mano pasiulyma. Bet as nusprendziau vis tiek pasigaminti si skanesta, tai buvo suvalgytas akimirksniu.
    Aciu Astule uz geras idejas!

    ReplyDelete
  10. Tikrai labai skanus pyragas :) Tik šiek tiek cukraus padauginau, tai beprotiškai saldu :)

    ReplyDelete