My fridge is stuffed with half full or half empty jars with everything imaginable. I check them then and then. After today's check I decided to empty one jar. Pesto alla Genovese. There was not so much left and suited perfectly to the salmon which I have defrosted yesterday.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mano šaldytuve gausybė pusiau pilnų arba pusiau tuščių indelių su viskuo įmanomu. Karts nuo karto juos visus patikrinu. Po šiandieninio patikrinimo nusprendžiau ištuštinti vieną indelį. Pesto alla Genovese. Ne tiek daug buvo likę ir kuo puikiausiai tiko prie lašišos, kurią dar vakar atsišildžiau.
4 slices salmon / 4 gabaliukai lašišos
4 tbsp sour cream or cream cheese / 4 valg. š. grietinės arba kreminio sūrio
4 tbsp pesto alla Genovese / 4 valg. š. pesto alla Genovese
4 tbsp white bread crumbs / 4 valg. š. trupinių
200 ml quinoa tricolore (actually any quinoa sort suits, as well as rice, potatoes and even pasta) / 200 ml trispalvės kinvos (iš tikro, tai tiks bet kurios rūšies kinva, taipogi ryžiai, bulvės ar net makaronai)
Boil quinoa according to the package instructions.
Preheat oven to 200 C. Stir together sour cream or cream cheese, pesto and bread crumbs. Put salmon slices in oven-safe form, spread pesto mixture on top and put into oven for around 25 min.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Išvirkite kinvą pagal pakelio nurodymus.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Sumaišykite grietinę arba kreminį sūrį su pesto ir trupiniais. Lašišos gabaliukus sudėkite į orkaitei tinkantį indą, jų viršų aptepkite pesto mišiniu ir kepkite orkaitėje apie 25 min.
3 geriausi dalykai (na, OK - vieni geriausių) mano gyvenime: žuvis, kinva ir pesto. Apsivalgymas gi čia turėtų būt...
ReplyDeleteSpecialiai gaminau mažai, kad neapsivalgytume :) O ir vyresnėlis mano, žuvies šiaip nevalgantis, ėmė ir šįkart pusė manojo lašišos gabaliuko suvalgė.
ReplyDeleteBeje, jei dar domina mano knygutė, tai dar turiu laisvų :)