2010-09-27

Simply delicious dinner / Skani paprasta vakarienė

Today I was not in a mood for something sophisticated. Dinner was very simple, but dissapeared from the plates with question if there is something left for a second round.  So I interpret this as it was a delicious meal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šiandien nebuvau linkusi gaminti kažką įmantraus. Vakarienė buvo labai paprasta, bet iš lėkščių dingo su klausimu, ar yra daugiau. Tad suprantu, kad buvo gardu.




Pork loin slices with sesame potato quarters / Kiaulienos pjausniai su sezaminėm bulvių skiltelėm

You'll need to marinate pork loin slices for an hour before roasting in the oven. / Kiaulieną reikia pamarinuoti valandžikę prieš kepant orkaitėje.

500 g pork loin in slices  or 4 slices / 500 g kiaulienos pjausnių arba 4 pjausniai
3 tsp olive oil / 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
0,5 tsp honey / 0,5 valg. š. medaus
0,5 tsp grated ginger / 0,5 valg. š. tarkuoto imbiero šaknies
1 tsp lemon juice / 1 valg. š. citrinų sulčių
salt & pepper / druska ir pipirai

6 big potatoes / 6 didelės bulvės
2 tsp olive oil / 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 tsp flour / 1 valg. š. miltų
salt / druska
white and black sesame / baltųjų ir juodųjų sezamų sėklos

Whisk together olive oil, honey, lemon juice, ginger, salt and pepper for marinade. Roll pork loin slices in the marinade and refrigerate for at least an hour.
Preheat the oven up to 225 C. Peal and quarter potatoes. Put them into a big bowl, pour over olive oil and stir with hands. Then sprinkle flour and stir with hands again. Sprinkle salt and sesame seeds. 
Roast potatoes and pork in oven for 35-40 minutes. 
Simply delicious!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Marinatui suplakite aliejų, medų, citrinos sultis, imbierą, druską ir pipirus. Apvoliokite kiaulienos pjausnius marinate ir palikite šaldytuve bent valandai.
Orkaitę įkaitinkite iki 225 C. Nuskuskite ir supjaustykite ketvirčiais bulves. Sudėkite jas į didelį dubenį ir apipilkite aliejumi. Išmaišykite rankomis. Apibarstykite miltais ir vėl išmaišykite rankomis. Apibarstykite druska ir sezamo sėklomis.
Kepkite bulves ir kiaulieną orkaitėje apie 35-40 minutes.
Nepaprastai skanu!

2 comments:

  1. Bulvės kaip skaniai atrodo, žinok! Niekad jų per daug nemėgdavau, bet oi kaip neatsisakyčiau šį sykį :)

    ReplyDelete