2009-04-15

April pizzas

Italian restaurant La Cascata Ristorante on the ground floor of our house is having an April offer for pizzas. Italians that are making food are pretty funny to talk to. Food is just great. We are often guests in this small restaurant. Parma ham, sun dried tomatoes and rucolla pizza is my number one. Inspired by La Cascata's April offer I made some mini pizzas at home too.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Italų restoranas La Cascata Ristorante mūsų namo pirmajame aukšte balandžio mėnesį taiko dideles nuolaidas picoms. Su italais, gaminančiais maistą restorane, smagu paplepėti. Maistas tiesiog nuostabus. Mes dažni svečiai šiame restoranėlyje. Parmos kumpio, saulėje džiovintų pomidorų ir rukolos pica - mano mėgstamiausia. Įkvėpta La Cascata pasiūlymo picoms pagaminau picą ir namuose.



I was not shopping on purpose for these pizzas. Just used what I had and the result was tasty. I even would say very successfully tasty as Patrik said I could make such pizzas more often. That was real sugarplum to my ears.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Picoms specialiai neapsipirkinėjau, naudojau, ką radau šaldytuve. Rezultatas - skani pica. Netgi galiu pasigirti, kad labai skani pica turėjo būti, nes mano vyras Patrikas numykė, kad ir dažniau galėčiau tokią picą kepti. O tai jau tikras saldainiukas mano ausims.

For 6 mini April pizzas you'll need: / 6 mini picoms reikės:

6 wheat bread cakes/scones / 6 kvietinės plokščios duonelės
6 bigger champignons / 6 dideli pievagrybiai
6 cherry tomatoes / 6 vyšniniai pomidoriukai
some Chèvre cheese / šiek tiek Chèvre sūrio
some tomato puree / šiek tiek pomidorų tyrės
some butter / šiek tiek sviesto
some shredded cheese / šiek tiek tarkuoto sūrio
basil / bazilikai

Spread tomato puree over bread cakes/scones. Slice champignons and fry them on some butter. Cut cherry tomatoes in 4 slices. Crumb Chèvre cheese. Distribute evenly champignon slices, cherry tomatoes slices and Chèvre cheese crumbs on bread cakes/scones. Sprinkle some dried or fresh basil and some shredded cheese on top. Bake in the middle of the oven for around 10 minutes in 200 C. Buon appetito!!!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Duoneles aptepkite pomidorų tyre. Pievagrybius supjaustykite riekelėmis ir apkepinkite svieste. Vyšninius pomidoriukus supjaustykite į keturias riekutes. Sutrupinkite Chèvre sūrį. Paskirstykite pievagrybius, pomidoriukus ir sūrį and duonelių. Apibarstykite šviežiais arba džiovintais bazilikais ir tarkuotu sūriu. Kepkite orkaitės viduryje apie 10 min 200 C temperatūroje. Buon appetito!!!

4 comments:

  1. Atrodo, žinok, tai eik tu peklon... Pasivogsiu idėją, įtariu, bus taip pat, o gal ir skaniau už greitąją lavašinę picą :)

    Tik, šita, skaitau skaitau, kokias pievas apie balandžio mėnesį paistai gūdų lapkritį :)))) Prajuokinai, kol į įrašo datą dėmesio neatkreipiau :))

    ReplyDelete
  2. Aš vis dar be fotoaparato, tad verčiu senesnius įrašus, tvarkau tags'us ir panašiai palaikau blogo gyvybę :) Taip ir galvojau, kad pasimaus kas nors su tuo balandžiu :D

    ReplyDelete
  3. pamačiau, kad picos pagrindas iš mano labai mėgstamų polar duonikių, o jų kaip tik visada šaldiklyje yra (mama vis atveža, žino kaip mėgstu). dabar žinosiu kaip jas dar skaniai panaudoti. foto - žudanti gerąja prasme :)

    ReplyDelete
  4. sitos duonikes jau daug metu i Lietuva vezamos lagamine :) man nerealiai skanu su obuoliene jas valgyti, vaikai valgo sausas, greitai jos dingsta namie :) bet kai laiko nelabai yra vakarienei ka padoraus pagaminti, tai labai gelbeja tokios picos ''ka turiu saldytuve''. Butinai isbandyk, Egidija

    ReplyDelete