2009-03-24

Brazilian candy / Braziliški saldainiai

Was surfing for some sweets and candies for the wedding/christening party, which should be easy to make and found brigadeiro. The traditional cacao/chocolate brigadeiro did not attract me so much, so I kept looking for various versions of it. And the options are endless I would say. I chose to use recipes from Lithuanian blog iRRi style as it contains many variations of this Brazilian candy. Looked into my cupboards (pretty empty before the big shopping tomorrow) and tried to make pink brigadeiro. The only thing I missed for these were paper cups.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vestuvių/krikštynų šventei ieškojau lengvai pagaminamų saldumynų ir saldainių receptų ir radau brigadeiro. Tradicinis kakavinis/šokoladinis brigadeiro manęs nesuvyliojo, tad ieškojau kitokių jo interpretacijų. O pasirinkimas begalinis. Išsirinkau receptus iš lietuviškojo iRRi style tinklaraščio, kuriame surašytas ne vienas šio braziliško saldumyno variantas. Patikrinau savo virtuvines spinteles (gan tuščios prieš didįjį apsipirkimą rytoj) ir nusprendžiau gaminti rožinius brigadeiro. Neturėjau tik popierinių formelių.

1 can sweetened condensed milk / 1 indelis saldaus sutirštinot pieno
1 tbsp butter / 1 valg. š. sviesto
1 package strawberry jelly powder / 1 pakelis braškių želė
----------------------------------
dried cherries / džiovintos vyšnios
sugar for rolling / cukrus apvoliojimui
butter for rolling / sviestas apvoliojimui

Cook milk, butter and jelly powder on low heat stirring then and then.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Užvirinkite sutirštintą pieną, sviestą ir želė miltelius ant mažos ugnies, karts nuo karto pamaišykite.

It is sensitive to burn. Cook until thickened, about 10-15 minutes. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Masė lengvai pridega. Virinkite, kol sutirštės, apie 10-15 minučių.


Remove from heat and let rest until cool enough to handle.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nuimkite nuo viryklės ir leiskite atvėsti, kad galėtumėte masę volioti rankomis.



Butter your hands while rolling the balls. I added dried cherries and rolled in sugar. Also some sugar hearts for decorating.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rutuliukų gamybai rankas išsitepkite sviestu. Į brigadeiro vidų dėjau džiovintas vyšnias ir apvoliojau cukruje. Ir keletas cukrinių širdelių papuošimui.

Form into small balls and eat at once or chill until serving. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Suformuokite mažus rutukiukus ir valgykite iš karto arba laikykite šaltai iki kol patieksite.


It was really easy to make. And I got inspiration for other colours like orange, and other filling and decorating options. And of course I have to buy some paper cups.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Buvo labai lengva pagaminti. Kilo idėjų kitokioms spalvoms, pvyzdžiui, oranžinei, kitokiems įdarams ir dekoravimui. Ir žinoma, reik nusipirkti popierinių formelių.

3 comments:

  1. lecker, läkar...delicious² :)

    Greetings from Germany
    Ella

    ReplyDelete
  2. I can't wait to try these. I have the ingredients and hope they turn out as pretty and tasty as yours looks!

    ReplyDelete
  3. Kažkaip kyla įtarimas, kiek teisingas paskutinis sakinys :)) Sakai, lengva? Na, čia tikriausiai iš tų variantų, kad kol pats nepabandai, tai ohooo, kaip sudėtingai atrodo :)
    Bet atrodo tikrai mielai :)

    ReplyDelete