2009-02-02

Oh so tasty chicken / Pasakiškai skani vištiena

The evening Patrik was comming back from Denmark I have prepared not so daily dish from Allt om Mat website - chicken with zucchini and sun-dried tomatoes covered with mozzarella cheese. But it appeared that Patrik got so much food during the flight, so he refused to have one more dinner that evening. I ate alone and got a lunch ready for the next day. However, Patrik told that chicken looks and smells very good. Therefore I made the same dish a few days later, covering not with mozzarella, but with feta cheese.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vakarui, kai Patrikas grįžinėjo iš Danijos, pagaminau ne visai kasdienį patiekalą iš Allt om Mat tinklapio - vištiena su cukinijomis ir saulėje džiovintais pomidorais po mocarelos sluoksniu. Tačiau paaiškėjo, kad lėktuve Patrikas gavo sočią vakarieną ir nenorėjo dar vienos. Teko valgyti vienai, ir pietus rytdienai jau turiu. Patrikas sakė, kad vištiena atrodo ir kvepia labai skaniai, tad po keletos dienų vėl pagaminau, tik vietoj mocarelos ėmiau fetos sūrį.



2 chicken fillets / 2 gabaliukai vištienos filė
2 tbsp butter / 2 valg. š. sviesto
1 zucchini / 1 cukinija
a few sun-dried tomatos, pickled / keletas saulėje džiovintų pomidorų, marinuotų aliejuje
mozzarella or feta, as much as you like, I like a lot :) / mocarela arba feta, kiek tik norite, aš mėgstu daug :)
salt & pepper / druska ir pipirai
fresh basil / švieži bazilikai
2 tbsp cream / 2 valg. š. grietinėlės


Pan-fry fillets on high heat using butter for a few minutes each side. Salt & pepper. Then put them into an oven-safe form, pour cream into the form. Pan-fry zucchini slices for a minute each side, salt & pepper, put them on the fillets and pour the butter from the pan to the form. Put sun-dried tomoato slices on top and cover with mozzarella or feta. Roast in the middle of the oven for around 10 min on 200º C. Salt & pepper and decorate with basil when serving.
The original recipe suggest serving with pasta, but I was eating with rice both times. And I would say that I even do not want to try it with pasta when it was so tasty with rice :)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Svieste pakepinkite vištienos filė po keletą minučių iš kiekvienos pusės. Pagardinkite druska ir pipirais ir sudėkite į orkaitei tinkantį indą. Įpilkite grietinėlę. Pakepinkite cukinijos riekeles iš abiejų pusių po minutę, pagardinkite druska ir pipirais. Uždėkite jas ant vištienos filė. Iš keptuvės supilkite likusį sviestą. Ant cukinijų sudėkite smulkintus saulėje džiovintus pomidorus. Viską uždenkite mocarelos arba fetos sūriu. Kepkite orkaitės viduryje apie 10 min 200 C temperatūroje. Pagardnkite druska ir pipirais, apibarstykite šviežiais bazilikų lapeliais.
Originalus receptas siūlo valgyti su makaronais, aš abu kartus valgiau su ryžiais. Ir žinote, aš net nenoriu išbandyti su makaronais, nes be proto skanu ir su ryžiais . 

4 comments:

  1. Itariu kad nei ryziu nei makaru nereik prie tokio skonio, o didelio didelio bliudo svieziu zaliuju salotu su kokiu pomidriuku.... niam niam

    ReplyDelete