2014-01-30

Neklausė...

Australijoje kinų bendruomenė DIDŽIULĖ, tad Kinų nauji metai čia rimtas įvykis, kurio sunku nepastebėti.

Prieš dvejus metus viename iš australiškų maisto žurnalų nusižiūrėjau receptą Kinų naujųjų metų temoje ir netyčia jį atsivertusi prieš porą savaičių, nusprendžiau imti ir pasigaminti tų įmantriai atrodančių krevečių. Viskas atrodė nesudėtinga. Atrodė...

Išsivirti soba makaronus tikrai nesudėtinga. Nusilupti šviežias krevetes šiek tiek užtrunka, bet irgi nesudėtinga. Pagaminti padažą irgi vieni juokai. O štai susukti krevetes į makaronus pasirodė įpatingai sunku. O dar vaikai tuo metu visiškai neklausė, lakstė aplinkui ir laužė mano virtuvinius įrankius (du iškeliavo į šiukšlių dėžę...). Nervas suėmė, kad krevetės ir makaronai iš rankų slysta, manęs neklauso, kad vaikai negirdi, ką sakau, tad nusispjoviau jau po keturių krevečių. Likusios krevetės buvo paruoštos visai nemandrai ir suvalgytos su makaronais ir padažu  labai jau įprastai.

Dabar lengvas juokas ima, bet uch kaip pikta tada buvo. Manau, kad žinau, kur klaidą dariau. Reikėjo krevetes gerai nusausinti, kad makaronai prie jų liptų. Manosios buvo gan šlapios ir makaronai prie jų ne kabinosi, o slydo nuo jų.

Keturios nelabai gerai susuktos krevetės buvo traškios ir skanios, tad pasižadu viešai, kad gaminsiu dar kartą.




Soba makaronais apsuktos krevetės
pagal Super Food Ideas

8 užkandžių porcijos

90 g soba makaronų
32 didelės nevirtos neišlukštentos krevetės
aliejus kepimui

Padažui:
80 ml kiniško sojų padažo
1,5 arb. š. sezamų aliejaus
1,5 valg. š. kiniško kulinarinio vyno
1 cm šviežios imbiero šaknies
1,5 arb. š. rudojo cukraus
2 žiupsniai aitriųjų pipirų dribsnių
1 svogūno laiškas


Išvirkite soba makaronus pagal pakuotės nurodymus, nukoškite, perliekite šaltu vandeniu ir palikite apdžiūti.
 
Padažui sutarkuokite imbiero šaknį ir susmulkinkite svogūno laišką. Sumaišykite visus produktus padažui, maišykite, kol ištirps cukrus ir atidėkite į šalį.

Išlukštenkite krevetes, bet palikite uodegėles. Gerai nusausinkite krevetes popieriniu rankšluosčiu.

Makaronus padalinkite į 32 lygias dalis (maždaug 6-8 makaronai kiekvienoje dalyje). Sudėkite kiekvienos dalies makaronus ištiestus vienas šalia kito. Tampriai jais apsukite vieną krevetę. Sukti pradėkite nuo uodegėlės pusės. Taip apsukite visas krevetes.

Keptuvėn įpilkite tiek aliejaus, kad pasidengtų visas dugnas. Kaitinkite ant vidutinės ugnies. Dalimis į keptuvę dėkite krevetes ir kepkite po 2-3 minutes ant kiekvienos pusės arba kol krevetės taps rožinės, o makaronai bus traškūs. Iškepusias krevetes dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius. Patiekite su padažu.




2 comments:

  1. Už tai, tos keturios krevetės labai meniškai atrodo keptuvėje :)

    ReplyDelete
  2. Yumm.. tas padažas ir be krevečių skaniai turėjo susivalgyt :D

    ReplyDelete