2013-10-24

Visko po truputį

Kartais šaldytuve yra visko po truputį, vakarienės laikas jau ant nosies ir nėra kada nei į parduotuvę lėkti, nei kulinarinių knygų vartyti. Tada imi visko po truputį, dar pridedi šiek tiek spintelių turinio ir pats nustembi, kaip buvo paprasta ir skanu.




Pankolių, avinžirnių, chorizo dešros ir krevečių troškinys

1 pankolis
3 skiltelės česnako
alyvuogių aliejus
2 arb. š. paprikos miltelių
skardinė traiškytų pomidorų
skardinė avinžirnių
500 g nevirtų krevečių
4 chorizo dešros
druska
pipirai


Pankolį supjaustykite plonai. Česnakus sutrinkite. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite pankolius, kol jie suminštės. Įdėkite česnaką ir pakepkite, kol pakvips. Apibarstykite paprika. Supilkite pomidorus, avinžirnius ir kaitinkite, kol padažas šiek tiek sutirštės. Suberkite krevetes ir kepkite dar 2 minutes arba kol krevetės ims keisti spalvą. Nukelkite keptuvę nuo ugnies. Krevetės baigs virti troškinyje. Pagardinkite durska ir pipirais.
Valgykite vieną, su salotomis, duona, makaronais, ryžiais ar kruopainiais. 




5 comments:

  1. O kas neveikia Internet Explorer'yje? Dabar su IE atsidaręs puslapį ir viskas kuo puikiausiai veikia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vilmi, daug skaitytojų skundėsi, kad kai bando per IE skaityti, tai užlūžta jiems IE iš karto vos jie pabando mano bloge patraukti vaizdą žemyn. Ilgai ieškojau kas čia per nesusipratimas ir radau tik tiek, kad IE9 versija taip ne vieną blogspot blogą užlaužė. Gal jau pataisytas šitas bug'as. Pasiklausinėsiu skaitytojų.

      Delete
  2. Replies
    1. priklauso, kokią chorizo naudosite. Manoji buvo parūkyta, tad jos kepti, virti ar troškinti jau nebereikia, tad tik įmaišiau supjausčiusi. Jei chorizo šviežia, tai nepjaustytą dėčiau kartu su pomidorais

      Delete