2013-10-07

Dar baklažanų

Ar žinojote, kad baklažanai yra ne daržovės, o uogos? Prisipažinsiu, jog ne taip seniai pati dar to nežinojau. Lengva apsigauti kaip ir su pomidorais.

Neseniai iš taurgaus parsivežiau dėžę baklažanų, nes Australijoje dabar jų sezonas. Didžiąją dalį paverčiau baba ghanoush užtepu, o su likusiais išbandžiau kelis naujus receptus. Štai vienas jų.




Baklažanai su graikiniais riešutais

4 pailgi, ploni baklažanai
alyvuogių aliejus
druska
pipirai
1 svogūnas
2-3 česnako skiltelės
sauja graikinių riešutų
maltas cinamonas
maltas kuminas
malta kalendra
natūralus jogurtas
citrinos sultys
gražgarstės


Orkaitę įkaitinkite iki 180C temperatūros. Baklažanus supjaustykite ketvirčiais. Peiliu padarykite skersas įpjovas baklažano minkštime. Stenkitės neįpjauti odelės. Baklažanus aptepkite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje apie 40 minučių, kol baklažanai bus labai minšti.

Įkaitintoje keptuvėje su keliais šaukštais aliejaus pakepinkite susmulkintą svogūną. Kai svogūnas taps minkštas, pridėkite smulkintus česnakus. Trumpai pakepinkite, tada suberkite smulkintus riešutus, visus prieskonius ir kepkite dar porą minučių.
Jogurtą sumaišykite su citrinos sultimis, druska, pipirais pagal skonį. Jei jogurtas vis dar labai tirštas galite įpilti porą šaukštų vandens.
 
Iškepusius baklažanus sudėkite į lėkštę, apibarstykite gražgarstėmis, svogūnų ir riešutų mišiniu, apšlakstykite jogurto padažu. Valgykite nieko nelaukdami su citrinos skiltelėmis ir gabalėliu skrudintos duonos su raugu.



Nors vaikai labai domėjosi patiekalo gamyba ir fotografavimu, bet su baklažanais dar tiek nesusidraugavo, kad juos valgytų.




1 comment: