Keliauti galima įvairiai. Keliauti galima ne tik fiziškai, bet ir mintimis bei pojūčiais.
Kelionių agentūra Travel Planet ir žurnalas Debesys kviečia MAISTO TINKLARAŠTININKUS keliauti į Lotynų Amerikos ir Azijos virtuves ir vienam laimingajam dovanos 2 kulinarines knygas iš Indijos ir Peru bei iš ten atvežtų prieskonių rinkinį.
Indiškos kulinarinės knygos viršelis
O jei nesate maisto tinklaraštininkas, bet mėgstate Azijos ir Lotynų Amerikos valgius, tai rekomenduoju užsiprenumeruoti Travel Planet naujienlaiškį ir gauti dovanų Azijos bei Lotynų Amerikos virtuvių apžvalgas. kurios jus įkvėptų naujiems eksperimentams virtuvėje.
O aš dalinuosi savo vieno mėgiamiausio kario receptu, kurį jau ir publikavau Debesyse.
Avinžirnių, lęšių ir bolivinių balandų troškinys (karis) su pomidorais ir špinatais
4 – 6 porcijos
2 valg. š. rapsų aliejaus
2 dideli svogūnai
6 skiltelės česnako
2 valg. š. tarkuoto imbiero
1 arb. š. kario
1 arb. š. maltos kalendros
kelios šakelės šviežių kalendrų
1 arb. š. ciberžolės
1 arb. š. malto kmyninio kumino
1 arb. š. geltonųjų garstyčių grūdelių
žiupsnis aitriųjų paprikų dribsnių
žiupsnis druskos
400 ml (neriebaus) kokosų pieno
sauja raudonųjų lęšių
sauja raudonųjų bolivinių balandų (kynvos)
2 skardinės avinžirnių (apie 800 g)
3−4 dideli pomidorai arba maždaug 25 vyšniniai pomidorai
120 g šviežių mažų špinatų lapų
Svogūnus ir česnakus susmulkinkite.
Puode storu dugnu įkaitinkite aliejų ir pakepkite svogūnus, kol jie
suminkštės. Suberkite česnakus, imbierą ir visus prieskonius.
Pakepinkite apie 30 sekundžių, kad prieskoniai paskleistų aromatą.
Supilkite kokosų pieną ir suberkite lęšius bei bolivines balandas. Puodą
uždenkite dangčiu ir palikite kaisti ant mažos ugnies apie 10 minučių.
Suberkite avinžirnius ir pakaitinkite dar kelias minutes.
Tuo metu supjaustykite pomidorus į
aštuonias skilteles ir padalinkite jas per pusę. Vyšninius pomidorus
pakanka perpjauti per pusę. Išjunkite ugnį ir į karį įmaišykite
pomidorus ir špinatus.
Patiekite su virtomis smulkintomis bulvėmis, kruopainiais (kuskusu) ar ryžiais.
Į karį papildomai galite įmaišyti
skardinę smulkintų pomidorų, smulkintos apkepintos vištienos ar šviežios
mėsos dešrelių, moliūgų ar saldžiųjų bulvių kubelių.
Labai skanu, nuostabu tikrai!
ReplyDeletePo kulinarinių kursų apie Indiją, pradedu ir aš step by step lįsti į šią virtuvę. Labai skaniai atrodo :)
ReplyDeleteRecepte žurnalui išėmiau šviežius kafir lapus, kuriuos reikia pačioje pradžioje su česnaku ir imbieru sumesti. Man su jais žymiai skaniau, bet Lietuvoje jų nenusipirksi.
ReplyDeleteJei išimti lęšius ir bolivines balandas, tai praktiškai fast food išeina ir lygiai taip pat skanu - skystas karis, kurį galima ant ryžių užsipilti.