2012-04-23

Burokėlių rojus

Taip iš niekur nieko ryte atsikėlus bac ir turiu stilingo blogo apdovanojimą. Malonus siurprizas su įpareigojimu jį perleisti kitam. Gausybėje stilingų ir gražių mano skaitomų blogų nebuvo lengva išsirinkti. Šįkart apdovanojimą perleidžiu šiltam ir minkštam Shpilka blogui.




Mes atostogavome. Kilometrų nemažai suvažinėjom, bet nė vieno jų nesigailim. Atostogas užbaigėme gan apšiapusioje kavinėje šalia geležinkelio bėgių. Neverta būtų ji dėmėsio, jei ne pati kavinės idėja. O ji tokia žemiškai paprasta, bet saldi ir intensyviai raudona. Burokėliai! Šioje mažoje pacifistinių ir ekologinių brošiūrų bei plakatų pilnoje kavinukėje viskas nuo užkandžių iki deserto ir net gėrimai yra gaminami su burokėliais.
Kavinėje maistas gaminamas tik užsisakius - meniu įspėja, kad gali tekti palaukti ir visą pusvalandį. Šalia kavinės yra prieskonių darželis, tad į patiekalus keliauja švieži kvapnūs žolelių lapeliai.
Mūsų šeimoje visi, išskyrus mažylį, labai mėgsta burokėlius, tad atkeliavome į idealią vietelę. Gėrėm burokėlių ir miško uogų kokteilį, valgėme karštą sumuštinį su burokėlių ir krienų pertepimu,užkandžių rinkinį su burokėlių humus, burokėlių relish ir burokėlių traškučiais. Ir kaipgi be deserto - šokoladinio klampaus pyrago su burokėliais ir vyšniomis.












Ir jei apie burokėlius jau šiandien rašau, tai ir atitinkamu receptu pasidalinsiu. Šią burokėlių užtepėlę pasigaminau nusižiūrėjusi parduotuvėje produkto sudėtį ant pakuotės. Užtepėlė puikiai tinka su krekeriais, šviežia ar skrudinta duona. Taip pat tepu ją vietoj sviesto ant suvožtinių su kumpiu.








Burokėlių, riešutų ir fetos sūrio užtepėlė

1 virtas vidutinio dydžio burokėlis (apie 130 g)
55 g anakardžių arba makadamijų riešutų
25 g fetos sūrio
6 g balzamiko acto
1 arb. š. krienų
1 arb. š. cukraus
20 g alyvuogių aliejaus
1/4 arb. š. citrinos rūgšties
1/2 arb. š. druskos
šviežiai malti juodieji pipirai 





Elektriniame smulkintuve susmulkinkite riešutus (nepaverskite jų miltais). Ant riešutų sudėkite likusius produktus ir viską gerai susmulkinkite. Štai ir viskas.
Šaldytuve užtepėlė išsilaikys 3-4 dienas.

9 comments:

  1. Liuks :) kaip tik pica kepiau su burokėliais, bet visų nepanaudojau, tad likutį pabaigsiu su šia užtepėle.

    ReplyDelete
  2. Mindaugai, jei pasigaminsi, tai parašyk, ar patiko :)

    ReplyDelete
  3. Beje, sveikinimai, gavus tokį titulą! ;)

    ReplyDelete
  4. Mane siuo metu yra apemusi kazkokia burokeliu manija - anksciau ju beveik nevalgiau, o dabar ju visada galima rasti mano saldytuve. Gaminau netgi lazanija su burokeliais (jei idomu: http://jaukunamuose.blogspot.com/2012/01/lazanija-su-burokeliais.html)
    Itariu, uztepele super - burokeliai, feta ir krienai - turetu buti puikumelis. :)

    ReplyDelete
  5. Labai mėgstu burokėlius. Reikės ir man šią užtepėlę išbandyti. :)

    ReplyDelete
  6. Ta užeiga - puiki idėja! Kažin, pas mus ar daug lankytojų atsirastų? Kai pasidairai, atrodo, kad vien burokėlių fanai :) Nors turbūt, būtų populiariausia tarp moterų.. :)

    ReplyDelete
  7. Asta, sveikinimai gavus apdovanojima. isidek i desineje puseje esancia juosta apdovanojimo tumblr ir metus, kada gautas - tiesiog ideja :)

    ReplyDelete
  8. Mindaugai, ačiū.
    Jaukūs namai, krienų ir daugiau galima įsidėti. Tikrai nepakenks, tik užtepėlė taps šiek tiek skystesnė.

    ReplyDelete
  9. Aušra, svarbiausia daryti mažą kavinukę, kad atrodytų visada pilna ir labai populiari :)
    Sprinkles, ačiū už idėją

    ReplyDelete