2012-03-09

Burbuliuojanti sriuba / Effervescent soup

Scroll for recipe in English
----------------------------------

Nuoširdžiai prisipažinsiu, esu visiškai susipainiojusi vaisių ir daržovių sezonuose. Čia vienu metu švieži ridikėliai ir prinokusios sultingos slyvos, šviežios mažos morkytės ir švieži obuoliai, rabarbarai ir trešnės. Aš iš tikro nė nežinau, kada kam sezonas. Beveik visada visko yra, tačiau niekadėjė kaina visada išduoda kam sezonas, o kam ne.
Neseniai pasibaigė trešnės. Staiga. Vieną dieną buvo, kitą dieną kaina pakilo 3 kartus, o dar kitą jau niekur jų neberadau.
Jau ilgokai kainos požiūriu karaliauja persikai ir nektarinai. Tad nelaukdama, kol ir jie staiga pradings, suskubau pasigaminti nepaprastai paprastą šaltą persikų sriubą su burbuliukais. Tiesa, manoji sriuba buvo su burbuliukais be laipsnių, nes gaminau ją vaikų priešpiečiams.




Persikų sriuba
Adaptuota pagal Pippa Cuthbert & Lindsay Cameron Wilson knygą
Soup. Hot and Cold Recipes for All Seasons

6 prinokę persikai
125 ml persikų sulčių (tokių pirkti neradau, tad pyliau abrikosų sultis)
300 g šviežaus ananaso
125 ml atšaldyto putojančio vyno (naudojau gazuotą vynuogių gėrimą)
1 žaliosios citrinos sultys ir žievelė


Persikus nulipkite ir supjaustykite skiltelėmis. Ananasą supjaustykite kubeliais. Vaisius sudėkite į virtuvinį maišytuvą, supilkite sultis ir gerai išsukite. Įmaišykite putojantį gėrimą ir žaliosios citrinos sultis. Perkoškite (šitą momentą aš praleidau). Sriubą patiekite šaltą ir apibarstytą žaliosios citrinos žievelėmis.

Knygoje rašoma, jog su nektarinai
s išeina ne prastesnė sriuba.



 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Peach soup
Adapted from Soup. Hot and Cold Recipes for all seasons
by Pippa Cuthbert & Lindsay Cameron Wilson
6 ripe peaches, peeled, stones and slices (can be substituted by nectarines)
125 ml peach juice (I used apricot juice)
300 g fresh pineapple, cut into chunks
125 ml chilled white wine, still or sparkling (I used sparkling grape drink)
juice and zest of 1 lime

Blend peaches, peach juice and pineapple in a blender. Blend in the wine and lime juice. Strain and chill. Serve with a sprinkling of lime zest curls.






No comments:

Post a Comment