2012-01-12

Warming meal / Sušildantis patiekalas

Njoki (itališki bulvių virtinukai) su šonine, moliūgu ir parmezanu jau senokai esu pagaminusi ir nufotografavusi, bet iš pradžių nebuvo laiko aprašyti šio patiekalo bloge, o po to suabejojau, ar dar kas nors nesuvalgytų moliūgų namie turi, tad taip ir liko tas receptas nepaviešintas.




O bet tačiau užmačiau pas Jurgą sriubą iš moliūgų ir prisiminiau.

Australijoje moliūgai sezone tikriausiai ištisus metus, nes per dešimt mėnesių, kiek jau čia esu išbuvusi, jų visada pilna parduotuvėse ir turguose. Ir vis kokia nors kita rūšis reklamuojama kaip naujo derliaus moliūgai.

Ir jei dar nežinojote ar iš mano rodomų nuotraukų susidarėte neteisingą įspūdį, tai informuoju, kad ir Sidnėjuje būna dienų, kai norisi susisukti į šiltą megztinį ir mėgautis sušildančiu patiekalu.

Njoki kreminiame padaže - puikus pasirinkimas šaltą dieną. Gaminau pagal Jacqui Gowan, The Burlington baro ir restorano savininkės bei dažnai TV pasirodančios virtuvės šefės, receptą. Radau jį mažoje receptų knygelėje Winter Favourites. Warming recipes from your favourite TV chefs, kuri buvo dovana prie perkamo maisto žurnalo.
Mielai šį patiekalą gaminčiau dar ne kartą, bet moliūgas mano šeimoje iš pareigos valgomas ir tik mano vienos mėgstamas. Reikia laukti tinkamos progos pakartojimui.

Njoki galite naudoti pirktinius arba gamintys patys.





Kepti njoki su šonine, moliūgu ir parmezanu

375 g njoki
450 g jau nulupto moliūgo
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
5 juostelės šoninės
160 ml vištienos sultinio
160 ml grietinėlės
125 ml tarkuoto parmezano sūrio
sauja smulkintų šviežių plokščialapių petražolių


Orkaitę įkaitinkite iki 200 C temperatūros. Individualių kepimo indelių arba vieno didelio kepimo indo sieneles patepkite/apipurškite riebalais.
Njoki apvirkite 2-3 minutes arba kol jie iškils į paviršių. Kiaurasamčiu perkelkite njoki į sietelį, leiskite nuvarvėti, o tada perkelkite į kepimo indelius/indą.
Moliūgą supjaustykite 2 cm dydžio kubeliais ir apvirkite 3-4 minutes arba kol suminkštės. Nuvarvinkite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Pakepinkite šoninę, kol gražiai apskrus. Sudėkite moliūgo kubelius ir išmaišykite, kad jie pasidengtų riebalais. Apibarstykite šviežiai maltais pipirais. Perkelkite moliūgą ir šoninę į kepimo indelius/indą. Užpilkite sultinio ir grietinėlės mišiniu. Apibarstykite parmezanu. Kepkite orkaitėje 10-12 minučių arba kol lengvai apskrus. Patiekite karštą, apibarstytą petražolėmis.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Even in Australia there are days when you want to wrap yourself in a warm cardigan and enjoy a warming meal.
Gnocchi in a creamy sauce is a perfect choice on a cold day. I used the recipe created by Jacqui Gowan, the owner of The Burlington. I found it in the small bonus cookbook Winter Favourites. Warming recipes from your favourite TV chefs, which I got together with the food magazine I bought.

You might buy ready made gnocchi or make them yourself.


1 comment: