2011-07-03

Good day recipe / Geros dienos receptas

Cooking and cookbooks are  two main ingridients for a foodie heaven? Don't forget to spice with food shows! 1-3 July Sydney excebition centre held Good Food & Wine Show. Five hours in the show were gone like five minutes and I am looking forward to the next year show. 
Wines and other alcoholic drinks were attracting quite a lot of people, but still big crowds were gathering to watch one or the other celebrity chef's food session.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Maisto gaminimas ir receptų knygos yra dvi pagrindinės sudėtinės dalys maisčiuko/smagurio (foodie) rojuj? Nepamirškime pagardinti maisto parodomis! Liepos 1-3 d. Sidnėjaus parodų centre vyko Good Food & Wine Show. Penkios valandos parodoje pralėkė kaip penkios minutės ir aš jau laukiu kitų metų parodos.
Vynai ir kiti alkoholiniai gėrimai sutraukė nemažai žmonių, bet jų netrūko ir vieno ar kito įžymaus šefo maisto gaminimo sesijose.







My picture of the day: MasterChef Australia judge Gary Mehigan was rocking for a big crowd and made spicy pumpking with chicken kofta and chocolate mousse with honey cumquats. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mano dienos nuotrauka: MasterChef Australia vertintojo Gary Mehigan rokenrolas dideliam žiūrovų būriui, begaminant aštrius moliūgus su vištienos kofta ir šokoladinį musą su kinkanais meduje





If to forget about the wine, so the most popular products in all the show were oils, vinegars, jams, pickles, relishes, chutneys and fruit butters.  
Product tasting was available in most of the stands, so I am glad I did not have time to eat breakfast that day. Chocolate, smoked meat and sausages, spices, herbs, fresh apples, surdough bread, tea, chai, sparkling wine and cider, pasta, pastry and much more I can't recall in my mind.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jei užmiršti visus vynus, tai populiariausi parodos produktai buvo aliejai, actai, uogienės, marinuotų daržovių padažai ir užtepai, relišai, čatniai ir vaisiniai sviestai.
Paragauti produktų buvo įmanoma beveik kiekviename parodos stende, tad džiaugiuosi neturėjusi laiko papusryčiauti tą dieną. Šokoladas, rūkyta mėsa ir dešra, prieskoniai, žolelės, švieži obuoliai, duona su raugu, arbata, chai, putojantis vynas ir sidras, makaronai, saldūs kepiniai ir dar daug visko, ko nebesugebu prisiminti.






There were also some paid food classes available: home barista, butcher workshop, cheese workchop etc. 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Už papildomus pinigėlius buvo galima sudalyvauti namų barista kursuose, mėsininko ar sūrio gaminimo praktiniuose užsiėmimuose.





I had a great day!
---------------------
Buvo nuostabi diena!




Other blogs writing about the show: Simon Food Favourites, The 2 Little Piggies, Yummy Stuff Goes Here and probably more posting this week.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kiti blogai jau parašę apie parodą: Simon Food Favourites, The 2 Little PiggiesYummy Stuff Goes Here ir tikriausiai bus dar daugiau parašiusių šią savaitę. 

1 comment:

  1. Oi kaip idomu, po kelis kartus nuotraukas ziurinejau...

    ReplyDelete