2010-12-15

The Pickled Herring Christmas Countdown - 10 / Silkės silkutės Kalėdų belaukiant - 10

As I already introduced Swedish Christmas drink glögg, so now I can share a recipe of pickled herring with glögg taste. Recipe adopted from magazine Härliga Jul. Icakuriren
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kadangi jau pristačiau švedų kalėdinį gėrimą glögg, tai dabar galiu pasidalinti glögg skonio silkės receptu. Receptas adaptuotas iš žurnalo Härliga Jul. Icakuriren




Pickled herring with glögg taste / Glögg skonio silkė

400 g herring fillet / 400 g silkių filė
2-3 bay leaves / 2-3 lauro lapai
2 bits dried bitter orange peel / 2 gabaliukai džiovintos aitriųjų apelsinų žievelės
2 bits dried ginger / 2 gabaliukai džiovinto imbiero
3 cinnamon sticks / 3 cinamono lazdelės
10 carnations / 10 gvazdikėlių
6 cardamon seeds / 6 kardamono sėklos
1 tbsp light raisins / 1 valg. š. šviesių razinų
1 tbsp dark raisins / 1 valg. š. tamsių razinų
5 black peppercorns / 5 juodųjų pipirų žirneliai
150 ml vinegar (9-12%) / 150 ml acto (9-12%)
300 ml sugar / 300 ml cukraus
450 ml water / 450 ml vandens
1 onion / 1 svogūnas
1,5 cm fresh ginger / 1,5 cm šviežio imbiero




Boil up vinegar, water, sugar, raisins and spices. Stir to melt sugar and leave to cool. Halv onion and cut thin. Cut ginger thin. Cut herring fillets into 1 cm wide slices. In a glas jar put herring, onion and ginger in layers. Pour over spicy vinegar. Refrigerate 48 hours before serving.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Užvirinkite actą, vandenį, cukrų, razinas ir prieskonius. Pamaišykite, kad ištirptų cukrus. Palikite atvėsti. Svogūną perpjaukite per pusę ir plonai supjaustykite. Plonai supjaustykite ir imbierą. Silkių filė supjaustykite 1 cm pločio gabaliukais. Stikliniame inde sluoksniais dėkite silkę, svogūnus ir imbierą. Apipilkite acto viralu su prieskoniais. Laikykite šaldytuve 2 paras.



4 comments:

  1. O!!! Šita tiesiai į dešimtuką :)

    ReplyDelete
  2. Tik aš nežinau, ar Lietuvoje yra pirkti aitriojo apelsino žievelių. Kardamono sėklų, tai turėtų būti.

    ReplyDelete
  3. Gal ne aitriojo, bet apelsino žievelių galima ir patiems pasidžiovinti :) Aišku prieš tai gerai gerai nuplovus apelsiną :D

    ReplyDelete
  4. Na taip, kai nėra aitriojo, tai ir paprastas apelsinas tiks. Ir vietoj džiovinto imbiero gabaliukų galima naudoti maltą imbierą

    ReplyDelete