2010-11-24

Tėvelių džiaugsmui

Kai daugiau nei prieš mėnesį Žiupsnelyje Druskos pamačiau sūrpyraginį šokoladainį, iš karto supratau, kad jį kepsiu tėvų susirinkimui-kavutei darželyje. Šiandien išaušo ta diena. Marmurinis kreminio sūrio masės ir šokoladinės masės paviršius idealiai atspindi šiandienos orą - stipriai pūsto ir žemė su dangum maišosi.



Reikia prisipažinti, kad keptį šį šokoladainį nusprendžiau vien pamačiusi nuotraukas ir iki šios dienos nė nebuvau perskaičiusi recepto. Matyt, mano stiprioji moteriška intuicija pašnidėjo, kad nusipirkčiau šokolado lašų, kai stovėjau prieskonių parduotuvėje Vilniuje ir jau buvau pasakiusi pardavėjai lemtingąjį ''viskas''. Ir tada pamačiau šokolado lašų pakuotę, stovinčią šalia kasos aparato. Na ir ką, kaip tik šiandien jų ir prireikė ilgai planuotam kepiniui. 


Pūsto jau antra diena. Iš Lietuvos grįžome tik vakar, tad šaldytuvas tuštokas ir tokiu oru visai nesinori eiti į parduotuvę.


Atsižvelgiant į sudėtingas oro sąlygas, tik šiek tiek nukrypau nuo Žiupsnelio Druskos išversto David Lebovitz recepto:
1. Mano formos dydis 17 x 23 cm (net ir geru oru nebūčiau važiavusi pirkti kvadratinės) :)
2. Naudojau sūdytą sviestą, tad nedėjau druskos.
3. Nenaudojau vanilės ekstrakto.





5 comments:

  1. Taip man norisi šiandien kažko saldaus, bet nėra net galimybės pagalvoti apie virtuvę, tešlos maišymą ir kažko kepimą. Mačiau ir aš Žiupsnelio sūrpyragį, ateis jam eilė kada :))

    ReplyDelete
  2. nematau, kur to veikalo receptas ir paaiškinkit man, prašau, kas tas "Žiupsnelis druskos"?

    ReplyDelete
  3. Recepto neperrašinėjau, nes jis iš Žiupsnelis Druskos tinklaraščio. Surašiau, tik ką dariau kitaip.
    Receptą rasite paspaudę žalia spalva parašytą tekstą ''sūrpyraginį šokoladainį'' mano įraše.

    ReplyDelete
  4. Ooo, šitas David'o sūrpyragis yra tikras gėėris, ir aš jau jį kepiau kažkadaise, ir net ne vieną kartą, ir dar tikrai kepsiu - fantastiškai skanus pyragas! :)

    ReplyDelete
  5. Skanus, bet šiandien keptasis šokolado ir moliūgų sėklų pyragas man labiau patiko. Gal dėl to, kad tik mažą gabaliuką David'o pyrago teparagavau tėvų susirinkime, o kitu pyragu ramiai namie pasimėgavau. Reiks suteikti jam naują šansą ir objektyviau įvertinti :)

    ReplyDelete