2010-10-30

Autumn quinoa salad with fennel, apples and salmon / Rudeniškos kinvos salotos su pankoliu, obuoliais ir lašiša

Autumn food does not need to be long cook stews and hot soups. It is possible to satisfy oneself with a nourishing salad with seasons goods. So do not miss a chance to enjoy apples and fennels at their best!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rudeninis maistas nebūtinai turi būti ilgai ruošiami troškiniai ar karštos sriubos. Įmanoma pasisotinti ir maistingomis salotomis su sezoninėmis gėrybėmis. Tad nepraleiskite progos pasimėgauti obuoliais ir pankoliais laiku!


Quinoa salad with fennel, apples and salmon / Kinvos salotos su pankoliu,
obuoliais ir lašiša
800 g salmon / 800 g lašišos
1 tsp seasalt / 1 arb. š. jūros druskos
pinch of black pepper / žiupsnis juodųjų pipirų
2 tbsp olive oil / 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
200 ml quinoa / 200 ml kinvos
400 ml water / 400 ml vandens
1 vegetable stock cube / 1 kubelis daržovių sultinio
2 big fennels (around 500 g) / 2 dideli pankoliai (apie 500 g)
2 big green apples / 2 dideli žali obuoliai
2 tbsp olive oil / 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 tsp seasalt / 1 arb. š. jūros druskos
pinch of black pepper / žiupsnis juodųjų pipirų
1/2 lemon juice / pusės citrinos sultys
50 ml chopped dill / 50 ml smulkintų krapų
lemon wedges/ citrinos skiltelės
Preheat oven upto 175 C. Put salmon without skin into oven-safe form, salt and pepper, spray with olive oil. Put in oven for 20 min and then cover with aluminium foil.
While salmon is in oven, prepare the rest of salad. Cook quinoa in water with stock cube for 15 min with lid on. Clean and cut fennels and apples in wedges. Fry fennel wedges  in olive oil for around 5 min, add aplle wedges and fry for 2 min more. Salt and pepper, pour lemon juice and stir. Mix with quinoa and dill. Put sallad into plates and top with salmon bits. Serve with lemon wedges.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Įkaitinkite orkaitę iki 175 C. Lašišą be odos įdėkite į orkaitei tinkantį indą, apibarstykite druska ir pipirais, apšlakstykite/apipurkškite alyvuogių aliejumi. Kepkite 20 min. Išėmę iš orkaitės uždenkite folija.
Kol lašiša kepa gaminkite kinvos salotas. Virkite kinvą vandenyje su sultinio kubeliu 15 min uždengę puodą dangčiu. Nuvalykite ir supjaustykite skiltelėmis pankolius ir obuolius. Pakepinkite pankolių skilteles apie 5 min alyvuogių aliejuje. Suberkite obuolių skilteles ir kepkite dar 2 min. Pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite citrinos sultis ir išmaišykite. Suberkite kinvą ir krapus. Salotas sudėkite į lėkštes ir ant viršaus dėkite lašišos gabaliukus. Valgykite su citrinų skiltelėmis.

4 comments:

  1. Turėtų būti skanu,tačiau lašiša kažkaip negerai atrodo..

    ReplyDelete
  2. O man kaip tik labai graziai atrodo ir skaniai atrodo. Gal kvailai nuskambes,bet as tos kinvos gyvenime neragavus ir nepirkus. Yra cia ju SE? Turetu but skanios salotos...

    ReplyDelete
  3. Švedijoj kiekvienoj parduotuvėje prie kruopų yra. Įvairių spalvų, ant pakelio rašo QUINOA.

    ReplyDelete
  4. Labai paprasta ir skani idėja! Įtraukiu į savo sąrašėlį :)

    ReplyDelete