2010-08-11

Yeasterday's cake / Vakar dienos pyragas

Not so much left of it ...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nelabai daug jo ir beliko...

Almond lemon cake / Migdolinis citrininis pyragas

Pastry: / Tešla:
300 ml flour / 300 ml miltų
50 ml brown sugar / 50 ml rudojo cukraus
100 g butter / 100 g sviesto
1 egg / 1 kiaušinis

Filling: / Įdaras:
100 ml almonds / 100 g migdolų
500 g cream cheese / 500 g kreminio sūrio
1 lemon juice and zest / 1 citrinos sultys ir žievelė
3 eggs / 3 kiaušiniai
150 ml brown sugar / 150 ml rudojo cukraus
2 tsp vanilla sugar / 2 arb. š. vanilinio cukraus
pinch of salt / žiūpsnelis druskos


Make pastry in the kitchen machine from flour, sugar and butter. Then add egg and let kitchen machine make a pastry boll. Distribute the pastry in a spring form bottom and sidesand refrigerate for 15 min.
Chopp almonds in the kitchen machine. Add the rest of ingredients and mix together well. Pour into the spring form with pastry. Bake in the bottom part of the oven for around 45 min in 200 C. Leave the cake to cool.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Iš miltų, cukraus ir sviesto virtuviniame kombaine sumaišykite tešlą. Įmuškite kiaušinį ir leiskite virtuviniam kombainui susukti tešlą į kamuoliuką. Paskirstykite tešlą ant formos nuimamais kraštais dugno ir kraštų. Palaikykite šaldytuve 15 min.
Kombainu susmulkinkite migdolus. Sudėkite likusius produktus ir gerai išmaišykite. Supilkite į formą su tešla ir kepkite apie 45 min, apatinėje orkaitės dalyje, 200 C temperatūroje. Leiskite pyragui atvėsti.

2 comments:

  1. Mhm, kažin ar verta stebėtis, kodėl jo liko nebedaug.. :) Atrodo fantastiškai! :))

    ReplyDelete
  2. Delicious looking cake, love it.

    About the knedle, they are definitely Polish dish. They have also similar potato dumplings in Slovakia and Czech Republic.

    ReplyDelete