2013-09-25

Baklažanai

Baklažanas, aubergine arba eggplant, kaip teko išmokti jį vadinti atvykus į Australiją. Niekada per daug juo nesidomėjau, bet neseniai atradau iš naujo. Galbūt todėl, kad gyvenu netoli libaniečių rajono. Galbūt todėl, kad Australijoje daug imigrantų ir parduotuvėse lengva nusipirkti jų virtuvėms būdingų produktų ir patiekalų. Viskas tikriausiai prasidėjo nuo pirktinio iš baklažanų gaminamo pagardo baba ganoush. Po to teko jo paragauti gaminto egiptietės namuose. Norisi dar ir dar. Taip baklažanas vis dažniau atsiranda ir mano namų virtuvėje. Šįkart Jums siūlau paragauti šiltų keptų baklažanų salotų. 





Šiltos keptų baklažanų ir pomidorų salotos
Adaptuota iš MasterChef magazine, Issue 24 June 2012

1 didelis baklažanas
alyvuogių aliejus su česnakais
125 g vyšninių pomidorų
druska
pipirai
rūpus pesto padažas

Orkaitę įkaitinkite iki 200C temperatūros, su vėjelio funkcija. Kepimo skardą ištieskite folija arba kepimo popieriumi ir patepkite riebalais.

Baklažaną perpjaukite išilgai per pusę ir mažu peiliu abejose baklažano pusėse įpjaukite rombų tinklelį. Įpjovos turėtų būti gan gilios, bet baklažano neįpjaukite per visą aukštį. Baklažanus sudėkite į kepimo skardą perpjauta puse aukštyn. Aptepkite jų viršų aliejumi. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite apie 30 minučių arba kol baklažano minkštimas taps minkštas.

Pomidorus supjaustykite per pusę ir trumpai apskrudinkite gerai įkaitintoje keptuvėje. Pagardinkite druska ir pipirais. Pomidorus dėkite ant iškepusių baklažanų ir apšlakstykite pesto padažu.

6 comments:

  1. Rytoj visą dėžę ūkininkų turguj pirksiu :)

    ReplyDelete
  2. Aš į vieną taivaniečių restoraniuką vaikštau vien dėl baklažanų troškinio su česnaku... Jau ir namie bebaigiu atkapstyti receptą, bet dar šiek tiek trūksta ;)

    ReplyDelete
  3. O jau baklažanas padegintas ant laužo...su dūmelio kvapu...dieviška. Ir pastebėjote, kad su baklažanu, koks jis bebūtų visada dera pomidorai?:)

    ReplyDelete
  4. aš nelabai į temą, čia radau http://www.7ravioli.com/tinklarastis-blogas-villa-alps/html/comment-page-1#comment-18289

    norėčiau formelės - briedžio, kurio niekas neatsiėmė, nupirkčiau :)

    Sigita

    ReplyDelete
  5. reikės pabandyti, nes baklažanus dievinu - keptus ant grilio, orkaitėje ir visia kitaip :)

    ReplyDelete